Portugal – det ultimate stedet for filmproduksjon

Det lille landet langs kysten av Iberia-halvøyen blir ofte sett på som Spania’s glemte lillebror. Likevel ser det ut til at flere og flere får øynene opp for landets vakre natur, rike kulturarv og slående arkitektur. Det er nemlig ikke bare turister som trekkes mot ferie Portugal lenger; den internasjonale filmindustrien har de seneste årene fått øynene opp for landets mangfoldige muligheter for filminnspilling.

Portugal – et paradis av natur og kultur

Portugal er et fantastisk land som tilbyr en rekke unike filmlokasjoner. Med sin varierte geografi, sitt vakre landskap og sine historiske byer, er Portugal det ultimate stedet for filmproduksjon. Spesielt egnet for perdiodefilmer er de pittoreske strendene i Algarve, de dramatiske fjellene i Serra da Estrela, og de gamle bydelene i Lisboa eller Porto. Visste du for eksempel at store deler av serien House of Dragons ble filmet i Portugal? Har du lyst å reise Portugal for å se hvor denne serien er spilt inn, finnes pakkereiser til Portugal og guidede turer lett tilgjengelig på nett.

Sintra – middelalderbyen

En av Portugals mest populære filmlokasjoner er byen Sintra utenfor Lisboa. Sintra er kjent for sine eventyrlignende slott og palasser, inkludert det ikoniske Pena-palasset og det mystiske Quinta da Regaleira. Disse fantastiske bygningene har blitt brukt som filmlokasjoner i flere internasjonale produksjoner, og tilbyr en unik og magisk atmosfære. Både Gullivers Reiser, Åndenes Hus, og Madonna’s musikkvideo for sangen Batuka ble filmet i Sintra.

Filmer i 2023

I 2023 er det to filmer med store navn som blir filmet i Portugal. Først ut er den actionfylte Heart of Stone med Gal Gadot, kjent fra Wonder Woman, i hovedrollen. Denne Netflix-thrilleren har basert deler av filmingen i Portugal, og spesielt en jakt-scene fra Lisboa’s gater har blitt mye omtalt. Så kommer Damsel med Millie Bobby Brown, kjent fra Stranger Things, i hovedrollen. Denne middelalderfilmen har filmet alle utendørsscenene i Portugal. Filmen er satt til en fantasi-middelalder hvor bekjemping av drager er dagligdags, og er filmet blant annet i Batalha-klosteret og i den historiske landsbyen Sortelha.

Portugals filmindustri

Den portugisiske regjeringen har innført gunstige skatteinsentiver for filmproduksjon, noe som har bidratt til å tiltrekke seg nettopp flere utenlandske produksjoner. Som følge av dette stadig økende antallet internasjonale produksjoner, har Portugal også fått en voksende filmindustri. Dette har nemlig ført til en økning i antall lokale filmproduksjoner og en generell vekst i filmindustrien i Portugal.

Med sin vakre natur, historiske byer og rik kulturarv, har Portugal virkelig vokst frem som et ideelt sted for filmproduksjon. Enten du er en internasjonal filmskaper eller en lykkelig turist som har lyst å se hvor din ynglingsserie er spilt inn, vil Portugal definitivt gi deg en unik, minneverdig opplevelse.