Foto:Sky

Christian Rubeck er brutal seriemorder i ny Viaplay-serie

Skuespiller Christian Rubeck gikk brutalt til verks da han ble castet som seriemorder i serien Then You Run som har premiere på Viaplay onsdag 30. august.

Da skuespiller Christian Rubeck ble castet i rollen som seriemorder i den tysk-britiske serien Then You Run visste han at han trengte trening. Under pandemien ble han derfor sendt til en anerkjent stuntskole i Berlin. Her fikk han drapstrening ved å ta livet av det som er av Tysklands beste stuntskuespillere. En intens arbeidserfaring – og ikke en helt vanlig dag på jobben, forteller Rubeck:

– Du skal øve inn forskjellige drapsmetoder på mange folk over en lengre periode, det kan hende du får en emosjonell reaksjon, sa stuntkoordinatoren til meg første dag. – Jeg har sett det før.

 

Euforisk ultravold

– Omgitt av en haug med tyske stuntskuespillere var det en smule fryktinngytende. Men historien i serien har en grunntone av mørk humor og sammen fant vi fram til en slags euforisk ultravold. Jeg ble jo litt kokko, men det kler rollen, ler Christian Rubeck.

Christian Rubeck har de siste årene gjort internasjional karriere. (Foto: Simon Skreddernes)

Internasjonal og norsk karriere

Christian Rubeck fikk sin filmdebut i Danny Boyles spillefilm Millions (2004), men for det norske publikum ble han først kjent i Joachim Tries debutfilm Reprise (2006), samt for rollen som Kolbein Lauring i krigsdramaet Max Manus (2008). Han var sist å se i rollen Andreas Bloc i prisvinnende Succession (2018-2023).

Han har også hatt roller i filmer og tv-serier som inkluderer: Forsvinningen på Lørenskog (2022), I Onde dager (2021), Amundsen (2019), Doctor Who (2018), What Happened to Monday (2017), Nobel (2016), Kampen om Tungtvannet (2015), Amnesia (2015), The Interceptor (2015) m.fl.

Seriemorder

Foto: Sky

Miniserien Then You Run handler om fire jenter som legger ut på en sommerferie som raskt tar en voldsom vending. Når faren til en av jentene blir funnet død under mystiske omstendigheter, kastes jentene inn i et kappløp gjennom Europa som blant annet innebærer tre kilo heroin, en håndfull biljakter og en mystisk og voldelig seriemorder kjent som «The Traveller» (Christian Rubeck).

I andre roller: Vivian Oparah, Leah Macnamara, Famke Janssen og Richard Coyle.