«The Equalizer 3» – ondt blod i Italia

5
Total vurdering

The Equalizer 3 er den mest voldelige filmen i trilogien om Robert McCall, den samaritanske drapsmannen til Denzel Washington og Antoine Fuqua.

Hvis du likte de to første, vil du sannsynligvis like The Equalizer 3. Det er en actionfilm av den gode, gamle sorten. Enten det er Clint Eastwood som redder det gamle vesten, Charles Bronson som rydder opp i gatene i New York, eller Liam Neeson som river Europa i stykker for å redde datteren sin, handler det om enkeltmennesket som sørger for rettferdighet.

The Equalizer 3 | September 1, 2023 (United States) Summary: Robert McCall finds himself at home in Southern Italy but he discovers his friends are under the control of local crime bosses. As events turn deadly, McCall knows what he has to do: become ... Read all
Countries: United StatesLanguages: English

Denne gangen tar Fuqua tar med seg Washington til Amalfi-kysten i Italia i et actioneventyr med en atmosfære som minner om Stefano Sollimas Gomorrah-serie.

Tidligere spesialagent Robert McCall (Denzel Washington) kjenner ikke begrepet pensjonisttilværelse. Han demonstrerte dette i både The Equalizer og The Equalizer 2, der hans dype følelse for rettferdighet tvang ham ut av anonymiteten han hadde søkt tilflukt i. Etter å ha tatt seg av den russiske mafiaen og CIA-leiesoldatene, flytter McCall til Italia for å avslutte sitt moralske korstog ved å utfordre den italienske camorraen og til og jihadistisk terrorisme.

Blodbad

I The Equalizer 3 ser det ut til at alt har endret seg. I motsetning til de to foregående filmene, innser McCall fra begynnelsen av at hvile ikke er noe for ham. Filmen begynner med at eieren av en vingård på Sicilia oppdager en massakre på stedet. Kameraet skanner over de livløse kroppene, og blant blodet som flekker omgivelsene, avsløres ulike tegn på vold, som knivstikk, kulehull og ødeleggelse.

I en alder av 68 år driver Denzel Washington historien overbevisende fremover oss.

Equalizer 3 tar oss videre fra Sicilia til med til Amalfikysten i Sør-Italia for å utforske det røffe landskapet og gjestfriheten til lokalbefolkningen som tar seg av McCall når de finner ham skadet etter et gåtefullt oppdrag. Her må helten som strever etter indre fred, ikke bare konfrontere sine egne demoner, men også camorraen – den napolitanske mafiaorganisasjon som truer med å ødelegge idyllen og forvandle småbyen  til en scene fra Gomorrah-serien.

Når McCall blir skutt, tar ikke politimannen Gio (Eugenio Mastrandrea)  ham til sykehuset, men til den aldrende legen Enzo (Remo Girone). Mens han friskner til i villaen til legen, blir McCall forelsket i den hyggelige lille byen, hvor han kanskje endelig har funnet den sjelefreden han aldri trodde han kunne få. Dessverre har Camorraen besluttet til et gamblingby for de fastboende må vike.

The Equalizer 3 er et solid actiondrama med gode skuespillere i alle rollene og effektivt fortalt av Fuqua.

Solid actiondrama

Selv om volden i åpningsscenen gir en antydning om filmens tone, går The Equalizer 3 inn i en mørkere retning med tydelige Gomorrah-inspirasjoner. Til tider utforsker Fuqua atmosfæren som Stefano Sollimas serie er kjent for – inkludert geopolitiske intriger og terrorisme, sammen med at camorraen trer inn i fortellingen.

The Equalizer 3 er et solid actiondrama med gode skuespillere i alle rollene og effektivt fortalt av Fuqua. Det er en film helt uten dødpunkter. Resultatet er den beste filmen i The Equalizer-franchisen. Selv om filmen kanskje bryter paktene med seernes forventninger og illusjonen av uskyld, kompenseres det av Washingtons karisma. I en alder av 68 år driver han historien overbevisende fremover oss.

Fuega har laget en moderne spaghetti-western som er en moderne Sergio Leone verdig.  The Equalizer 3 er uten tvil den mest voldelige og blodige delen av sagaen. Mens McCall slår på sin nå berømte stoppeklokke og forbereder seg på å bli drapsmaskinen han ble opplært til å være, leverer The Equalizer 3 trilogiens beste actionscener.

5
Total vurdering