Wes Anderson

Prestisjepris til Wes Anderson i Venezia

Visjonæren Wes Anderson er tilbake på filmfestivalen  i Venezia.Tidligere i år hadde hans «Asteroid City» premiere på filmfestivalen i Cannes og nå er det tid for verdenspremiere på kortfilmen «The Wonderful Story of Henry Sugar».

Filmen er basert på en historie av Roald Dahl og det er andre gang at Wes filmatisereren historie fra den britiske forfatteren, første gang var med «Fantastic Mr Fox» (2009).

The Wonderful Story of Henry Sugar kommer på Netflix i september.

Som alltid når det kommer til Wes Andersons filmer er det flere stjerner i rollebesetningen, så denne gangen også. Roald Dahl spilles av Ralph Fiennes og i andre roller finner vi Benedict Cumberbatch, Ben Kingsley, Dev Patel, Richard Ayoade med flere.

I forbindelse med premieren ble Anderson tildelt Cartier Glory til filmskaperprisen, som han mottok av ingen ringere enn filmkomponisten Alexandre Desplat. De to har samarbeidet mye, og Desplat benyttet anledningen til å hylle regissørens originale stil, og fortalte oss hvorfor han liker å jobbe med ham.