Både applaus og protester da Woody Allen hadde premiere i Venezia

Filmfestivalen i Venezia har hatt premiere på den skandaleombruste Woody Allens nye komedie «Coup de Chance».

Da var klart på forhånd at årets filmfestival i Venezia ville skape overskrifter, med kontroversielle regissører som Luc Besson, Roman Polanski og Woody Allen til stede.

87 år gamle Woody Allen hadde i går  premiere på sin nye romantiske komedie «Coup de Chance», skutt i Frankrike. Det meldes om en varm mottakelse og lang applaus etter mandagens gallapremiere. Allen var der sammen med skuespillerne Valerie Lemercier og Melvil Poupaud for å ta imot jubelen fra festivalpublikummet, skriver Hollywood Reporter.

Demonstranter

I mellomtiden samlet rundt 20 demonstranter seg utenfor festivalkinoen for å protestere mot regissøren som ble anklaget for seksuelle overgrep i Metoo-tiden: «Ingen voldtektskultur» ropteg da Allen gikk forbi på den røde løperen.

Selv forsvarte han seg i et Variety-intervju før premieren:
– Jeg burde vært ansiktet til MeToo. Jeg har laget 50 filmer. Jeg har alltid skrevet veldig gode roller for kvinner, jeg har kvinner i teamet og betaler dem like mye som mennene. Jeg har jobbet med hundrevis av skuespillerinner og aldri mottatt en eneste klage.