Schwarzeneggers hjerteoperasjon gikk galt: «Jeg var nær ved å dø»

Det 76 år gamle actionikonet snakker for første gang om en operasjon som kunne endt ille på en video han har lagt ut på Youtube.

Arnold Schwarzenegger har lenge levd med hjerteproblemer, og har gjennomgått flere operasjoner. For noen år siden måtte han bytte en hjerteklaff, og nå forteller han om en operasjon som kunne gått skikkelig ille.

– Jeg våknet på operasjonsbordet og legene foran meg sa plutselig: «Beklager, men det gikk ikke som planlagt». De sa at de hadde gjort en feil og punktert hjerteveggen. De måtte raskt åpne meg for å redde livet mitt. Jeg fikk panikk.

Actionstjernen åpner opp om sykehusbesøket og vanskelig tilfriskning i en ny YouTube-video. Der forteller han om hvordan han bestemte seg for å bli frisk igjen – ett skritt av gangen. En sjette «Terminator»-film skulle spilles inn bare noen få måneder senere, og han ville være sikker på at han var i toppform.

– Du kan ikke skru tilbake tiden, sier han. Jeg var midt i en katastrofe. Så hvordan kommer jeg ut av det? Du må bytte gir, ta deg sammen og si: «Ok, her er hva jeg må gjøre for å komme meg ut av sykehuset.»

Og endret har han gjort. De siste årene har skuespilleren investert i å motivere og inspirere andre til et bedre liv, blant annet med et nyhetsbrev om helse og trening, skriver Hollywood Reporter.

Men skuespillerkarrieren vil fortsette så lenge hjertet slår. Nylig så vi ham i dokumentaren «Arnold» og i TV-serien «Fubar» på Netflix.