«The Crown» inviterer til bryllup i seriens sjette og siste sesong

Det kommer ikke til å være prins William eller prins Harrys bryllup som serien vil fokusere på. I henhold til tweeten som ble lagt ut på Netflix sin Twitter-konto i dag, kan seerne forvente å se prins Charles sitt bryllup med Camilla Parker-Bowles, som skjedde i 2005 ved St George’s Chapel i Windsor Castle.

Dronning Elizabeth II var opprinnelig mot Charles sitt forhold til Parker-Bowles, delvis fordi det hadde skadet familiens rykte på grunn av Charles’s affære. Det sies til og med at hun forlot bryllupsfeiringen for å se hesteveddeløp i et annet rom.

Prinsesse Diana sa i et intervju at det var tre personer i ekteskapet hennes, med henvisning til Parker-Bowles, og dette forårsaket mye kontrovers på den tiden.

Etter Dianas tragiske død i en bilulykke i Paris i 1997, fortsatte Charles forholdet til Parker-Bowles, og det ble mer offentlig. Dette forårsaket en betydelig nedgang i hans popularitet blant den britiske offentligheten. Men over tid begynte Parker-Bowles å bli sett på som partneren til den fremtidige kongen, og til slutt giftet de seg i en sivil seremoni i 2005.

Prins Harry avslørte i sin overraskende memoarbok «Spare» tidligere i år at han og broren prins William hadde bedt faren deres om ikke å gifte seg igjen.

Ifølge Claudia Harrison, som portretterer prinsesse Anne i sesong 5 og 6 av The Crown, var bryllupsscenen den siste de filmet. Det fant sted ved York Minster Cathedral i England og inneholdt hele familien, inkludert Imelda Staunton som dronningen, Jonathan Pryce som prins Philip, Ed McVey som prins William og Luther Ford som prins Harry.

Netflix har fortsatt ikke bekreftet en annen premieredato enn at siste sesong får premiere høsten 2023.