«Ehrengard – forførelsens kunst» nytt dansk kostymedrama på Netflix

I dag er det premiere på det danske kostymedramaet hvor dronning Margrethe II av Danmark står for både scenografi og kostymer i en film basert på Karen Blixens siste roman.

Filmen er regissert av av Bille August, mannen bak Gullpalme-vinnende filmer som «Pelle Erobreren» og «Den gode vilje». Manuset er skrev av hans Oscar-nominerte sønn Anders Frithiof August.

Historien dreier seg om portrettmaleren Cazotte (spilt av Mikkel Boe Følsgaard fra En kongelig affære), en selverklært ekspert på kjærlighet og forførelse. Han blir ansatt av storhertuginnen (Sidse Babett Knudsen, kjent fra Borgen) fra det fiktive landet Babenhausen for å hjelpe hennes sjenerte sønn med å finne en kone – ellers vil tronen gå i arv til mannens fetter. Cazotte selv kan imidlertid ikke holde seg unna den vakre unge adelskvinnen Ehrengard (Alice Bier Zandén), noe som kompliserer saken betraktelig.

Sidse Babett Knudsen spiller storhertuginnen i filmen.

Filmen er basert på Karen Blixens roman «Ehrengard» som ble utgitt i 1963 i USA på engelsk og under pseudonymet Isak Dinesen. «Ehrengard» kom ut året etter Blixens død, og ble dermed hennes siste fullførte verk.