«Game of Thrones»-forfatteren saksøker selskapet bak ChatGPT

George R.R. Martin og 16 andre forfattere saksøker selskapet OpenAI, som står bak AI-tjenesten ChatGPT.

Ifølge forfatterne muliggjør tjenesten etterligning av deres forfatterskap. Nå ønsker George R.R. Martin og flere andre forfattere saksøker OpenAI, skriver AV Club. Selskapet som blant annet driver den kunstige intelligensen Chat-GPT.

I søksmålet skriver de at «ChatGPT lager materiale som etterligner forfatternes opphavsrettsbeskyttede verk. På grunn av dette vokser det et marked som lar brukere gå inn i en forfatters litterære verden og lage historier i den.»

I tillegg til Martin er også forfatterne Jonathan Franzen og John Grisham inkludert i søksmålet. Forfatterne saksøker selskapet via fagforeningen Authors Guild. I søksmålet mener forfatterne at OpenAIs salg av ChatGPT-tjenesten fører til at selskaper tjente penger på arbeidet deres: «de for eksempel selskapet Socialdraft via ChatGPT tilbyr muligheten til å delta i samtaler med populære forfattere som Margaret Atwood og Dan Brown, samt muligheten til å hjelpe kunder med å lage bestselgende bøker med AI».