Foto: Sebastian Svendsen Bjerkvik / Netflix

Ny norsk Netflix-serie underveis

Bak den nye norske dramserien Lakseøya står skaperne av Lilyhammer. Den nye dramaserien kommer på Netflix høsten 2024.

I serien Lakseøya møter vi to familier i et lite kystsamfunn i Norge som er bitre fiender i den globale lakseindustrien. Serien leverer et morsomt, samtidsaktuelt og dramatisk portrett av oppdrettsnæringen.

– De siste tiårene har oppdrettsnæringen endret både den norske kysten og den internasjonale matkulturen. Tiden føles riktig for et TV-drama om aktørene i næringen. Det er fantastisk at en global strømmetjeneste som Netflix har motet til å fortelle en så lokalt forankret historie, sier skaperne og forfatterne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin om å lage dramaserien.

Flere kjente skuespillere, som Trine Wiggen, Svein Roger Karlsen, Kåre Conradi og Oddgeir Thune er inkludert i rollebesetningen. Bjarne Brøndo, vokalist i det norske rockebandet D.D.E har en birolle i serien.

Lakseøya ble skapt av Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin (Lilyhammer, Beforeigners) i samarbeid med produksjonsselskapet Rubicon. Serien regisseres av Marit Moum Aune (Made in Oslo).