«Reptile» – krimthriller med Benicio Del Toro og Justin Timberlake

5
Total vurdering

«Reptile» er en elegant noir-inspirert whodunit-krim med Benicio Del Toro i hovedrollen. Han er en  lykkelig gift, lavmælt politimann som nylig har flyttet til en småby for et nytt liv – og havner rett i et grusomt drap.

NETFLIX: Når den attraktive, unge eiendomsmegleren Summer (Matilda Lutz), gjør seg klar til å vise et vakkert hus, trenger man ikke engang den illevarslende musikken for å innse at visningen kommer til å ende dårlig. Summer er i et forhold med Will Grady (Justin Timberlake) som driver eiendomsfirmaet sammen med sin tøffe mor, Camille (Frances Fisher).

Etterforsker Nichols (Benicio del Toro) og Cleary (Ato Essandoh) blir tildelt saken. Nichols forlot sin tidligere avdeling i Philadelphia takket være en intern etterforskning, som klarerte ham, men gjorde det vanskelig for ham å fortsette der.

Hemmeligheter

Nichols og kona hans, Judy (Alicia Silverstone), flytter til Scarborough, hvor Judys onkel, Robert Allen (Eric Bogosian), er politikaptein. Gjennom etterforskningen føler Nichols at han blir dyttet i forskjellige retninger hver gang han kommer nær sannheten.  Drapet gir flere potensielle mistenkte. Eiendomsmeglerens partner og kjæreste,Will, hadde en krangel med henne kvelden før drapet. Ettersom etterforskingen går frem dukker stadig flere potensielle drapmenn opp – alt fra Summers eksmann, Sam (Karl Glusman), til Eli Phillips (Michael Pitt), som føler at familien Gradys var ansvarlig for farens død.

Summer bar også på hemmeligheter som hun delte med sin beste venninne, som senere viser seg å ha sine egne hemmeligheter. Og hvem er den gåtefulle lokale mannen som stadig dukker opp på steder som ser ut til å ha tilknytning til både drapet og Will, offerets kjæreste?

Del Toros verdenstrøtte, men ærlige politimann, som vi husker fra Traffic er her i all sin prakt.

Intens

Ingenting i den intrikate plottet til Reptile er som det først fremstår. her er både narrativendringer og dialog som peker mot mulige avsløringer som kun blir eksponert i den intense avslutningen.

Benicio Del Toros karakter, Tom Nichols, jobber tålmodig for å løse forbrytelsen, men hans personlige liv og forholdet til kona Judy er dypt vevd sammen med byens politimiljø. Suksess i denne saken er avgjørende for Tom, etter tiden i Philadelphia.

Justin Timberlake gjør en solid rolle i Reptile.

Drapet og flyttingen gir opphav tl tvil hos Tom angående sin egen politikarriere. Del Toro formidler denne komplekse karakteren overbevisende.

Del Toros verdenstrøtte, men ærlige politimann, som vi husker fra Traffic er her i all sin prakt. Sunny Silverstone og Timberlake er perfekte motpoler til Del Toros Nichols. Innrammingen er nydelig i en film ingenting er som det ser ut som.

Reptile er trolig et lidenskapsprosjekt for Del Toro, som ikke bare har hovedrollen og spiller i nesten alle scener, men også har executive produsentrolle. Han deler i tillegg manusansvaret med musikkvideoregissør Grant Singer som her gjør en solid spillefilmdebut i en god gammeldagas krimhriller.

5
Total vurdering