Kevin Costner kommer med episk westernserie på kino

Multi-filmserien «Horizon: An American Saga», hvor Kevin Costner både spiller og regisserer, kommer på kino neste år. De første to kapitlene blir lansert på kino i 2024, mens de to siste filmene vil følge senere.

Western-serien er satt til det borgerkrigsherjede Amerika og forventes å bli en massiv kinosuksess blant Costners lojale publikum, takket være hans tidligere rolle i Yellowstone.

Selv om Kevin Costner kanskje er ferdig med den populære serien Yellowstone, viser det seg at han ikke har gitt opp westernsjangeren. Tvert imot, nå begynner han en ny reise med sitt eget personlige prosjekt, kalt Horizon: An American Saga.

Ambisiøst kinoprosjekt

Handlingen i Horizon tar oss tilbake til borgerkrigen, et tema Costner tidligere utforsket i den Oscar-vinnende filmen Danser med ulver. Fortellingen strekker seg over 15 år og følger utviklingen av det amerikanske vesten før og etter borgerkrigen. Filmene er skrevet i samarbeid med Jon Baird og vil beskrive «det gamle vesten og hvordan det ble vunnet – og tapt – gjennom blod, svette og mange tårer,» ifølge en synopsis.

I løpet av de fire årene borgerkrigen raste, fra 1861 til 1865, vil Costners ambisiøse kinoprosjekt ta publikum med på en følelsesladet reise gjennom et land som kjempet mot seg selv. Dette vil bli sett gjennom øynene til familier, venner og fiender som alle prøver å forstå hva det egentlig betyr å være en del av Amerikas forente stater.

Costner har tidligere uttalt til Variety at serien vil bestå av fire filmer med en samlet spilletid på 11 timer. Hver av filmene er forskjellige, men de er alle knyttet sammen for å danne en sammenhengende saga.

I tillegg til å spille en av hovedrollene, regisserer Costner også prosjektet. Andre kjente skuespillere som vil være med i serien inkluderer Sienna Miller, Sam Worthington, Jena Malone, Abbey Lee, Michael Rooker, Danny Huston, Luke Wilson, Isabelle Fuhrman, Jeff Fahey, Will Patton, Tatanka Means, Owen Crow Shoe, Ella Hunt og Jamie Campbell Bower.

All in

Til tross for at han er 68 år gammel, har Kevin Costner ønsket å lage «Horizon: An American Saga» i 35 år. Stjernen fra «Yellowstone» har til og med delvis finansiert prosjektet selv og har pantsatt sin store eiendom i California for å investere 20 millioner dollar i serien.

Til Deadline sier han: «Jeg pantsatte 10 dekar ved vannet i Santa Barbara, hvor jeg hadde planer om å bygge mitt siste hjem, Jeg gjorde det uten å nøle. Det har skapt en del bekymringer hos regnskapsføreren min, men dette er mitt liv, og jeg tror på ideen og historien.»

Det er også verdt å merke seg at Kevin Costner tidligere har investert sine egne midler i filmer. Danser med ulver ble en gigantsuksess og ble sett av godt over en million mennesker på norske kinoer.

Første og andre kapittel av Horizon: An American Saga er planlagt åpnet på kino den 28. juni 2024 og den 16. august 2024.