«The Boogeyman» – Stephen Kings siste skrekkfilm er nå på Disney+

En av sommerens store skrekkfilmer har nettopp funnet veien til strømming. I god tid til Halloween legger Disney+ i dag til «The Boogeyman» til utvalget sitt.

Skrekkregissør Rob Savage har blitt hyllet av Stephen King selv for sin filmatisering av «The Boogeyman».  Filmen er basert på en novelle som King ga ut i 1973, året før romandebuten med «Carrie». I løpet av de femti årene har den faktisk aldri blitt filmatisert.

Handlingen følger ungdomsskolejenta Sadie og lillesøsteren Sawyer som sørger over morens død. Forholdet til faren er anstrengt. Men snart blir de andre bekymret når en overnaturlig skapning som lever av folks lidelse dukker opp i hjemmet deres.
Stephen King skrev opprinnelig novellen  mars 1973-utgaven av Cavalier magazine og senere i Night Shift, en samling noveller – alle skrevet av King. «Host»-regissør Rob Savage har oppdatert historien og endret mye for sin filmatisering, om en sørgende far med to døtre hjemsøkt av en ekkel skapning om natten.

Sophie Thatcher og Chris Messina spiller hovedrollene i en thriller som handler like mye om monstre under sengen som om sorgarbeid, traumer og en ødelagt familie.

Det kan bli flere King-filmatiseringer hvis Savage får viljen sin. Nå er han ivrig etter å ta fatt på «The Langoliers», fra novellesamlingen «Mareritt» fra 1990. På midten av 90-tallet ble den filmet som en miniserie med David Morse, en som sannsynligvis svært få King-fans husker i dag.