Michael Caine takker av som skuespiller

Sir Michael Caine har bekreftet ovenfor BBC at han trekker seg fra skuespilleryrket etter premieren på The Great Escaper som har premiere 24. november.

Den 90 år gamle filmlegenden spiller hovedrollen i The Great Escaper mot Glenda Jackson, som fullførte filmen måneder før hennes død i juni.

Sir Michael har tidligere indikert sin intensjon om å trekke seg, men har ofte blitt lokket tilbake. Men han sa til BBC Radio 4s Today-program: «Jeg sier stadig at jeg kommer til å trekke meg. Vel, det gjør jeg nå.» Han la til: «Jeg har skjønt, jeg har hatt et bilde der jeg har spilt hovedrollen og fått utrolige anmeldelser… Hva skal jeg gjøre som vil slå dette?»

I The Great Escaper ser Sir Michael portrettere Bernie Jordan, en veteran fra andre verdenskrig som skapte overskrifter i 2014 da han rømte fra omsorgshjemmet sitt for å delta på D-Dag-jubileumsfeiringen i Frankrike.

The Guardians anmeldelse skriver at Sir Michael leverer «en barsk hjerteskjærende opptreden» i filmen, mens Radio Times la til at han «spiller rollen sin med full verdighet».

Stjernen innrømmer at han takket nei til sin siste film tre ganger før han til slutt sa ja, fordi han allerede anså seg som pensjonist.

Sir Michael, hvis studiepoeng inkluderer Harry Brown, Educating Rita, The Italian Job og Hannah og hennes søstre, husket en spesiell rolle han vurderte etter å ha jobbet med The Great Escaper: «Jeg fikk faktisk tilsendt et manus, og jeg så på det, og så gjorde jeg noe jeg aldri har gjort før. Jeg telte hvor mange sider jeg hadde, sammenlignet med antall sider i manuset,» forklarte han.

Han legger til: «Jeg tenkte, jeg er foran her, jeg kan gjøre en liten rolle og få en dårlig anmeldelse… så jeg tenkte, hvorfor ikke dra nå? Så jeg har dratt.»

The Great Escape blir siste filmen for Michael Caine. Det ble også Glenda Jackson siste film – hun døde i juni.

Sir Michael og  Jackson  jobbet tidligere sammen for nesten fem tiår siden, på filmen The Romantic Englishwoman fra 1975.

Jackson satt også i Parlamentet flere perioden for Labour. Til BBC forklarte at paret ikke sosialiserte seg utenom å jobbe sammen på grunn av forskjellige politiske overbevisninger.

«Hun er en veldig venstreorientert politiker,» sa Sir Michael. «Og hun ville like meg, men hun ville ikke blande seg med meg sosialt under innspillingen av filmen. For jeg var tydeligvis rik og alt mulig, og ikke en sosialist.» Han la imidlertid merke til at han hadde stemt på tidligere Labour-statsminister Tony Blair i sin tid:.

«Jeg stemte på Tony Blair, fordi jeg tross alt er arbeiderklasse, og jeg trodde han ville få noe gjort for arbeiderklassen,» sier Sir Michael.

Skuespilleren skal også publisere en roman neste måned, en thriller med tittelen «Deadly Game». På spørsmål om hvordan han finner alderdommen, svarte han: «Jeg griper fortsatt hvert sekund selv om jeg er 90».