Foto: Geir Kamsvåg

Martin Scorsese neste film er «The Wager»

I et nytt intervju i gårsdagens The Sunday Times sier Martin Scorsese at hans filmatisering av David Granns «The Wager» kommer til å bli hans neste film.

Grann sa det samme i august, boken hans skulle bli produsert av Apple, regissert av Scorsese og med Leonardo DiCaprio i hovedrollen, og at den ville komme snart.

Granns sakprosabok, «The Wager: A Tale of Shipwreck, Myttery, and Murder», har nylig fått et filmmanus skrevet av Scorsese. Her er en oversikt over Granns historie:

Wagers historie, som foregår på 1740-tallet, settes i gang da en sammenlappet båt med 30 avmagrede menn landet på kysten av Brasil. Mennene var det overlevende mannskapet på et britisk skip som jaget et spansk fartøy og hadde forlist på en øy i Sør-Amerikas Patagonia-region. Historiene deres om å overleve havet og elementene gjorde dem til helter. Men et halvt år senere havnet et annet fartøy, enda mer forslått enn det første, på Chiles kyst, dette med tre mann. Disse nye sjømennene anklaget de andre mennene for å være mytterister.

I intervjuet med The Sunday Times snakker Scorsese om både sin alder og døden:  – «Jeg vil ikke bremse ned», sier han med ettertrykk. «I min alder forteller kroppen din at du på et visst tidspunkt må gå ned i tempo, men jeg leter fortsatt etter, som jeg nevnte tidligere, svaret på hvordan vi tar vare på hverandre. Jeg tenkte at filmene mine skulle gjenspeile det.» Han smiler. «Jeg har prøvd så godt jeg kan.»