«Sulis 1907» er sett av over 100 000 på kino

Nils Gaups storfilm er nå sett av over 100.000 siden premieren 6. oktober. Den er dermed årets mest sette norske premierefilm.

Den nyeste filmen fra Nils Gaup hadde norgespremiere 6. oktober etter en rekke førpremierer rundt i landet. Det arktiske spenningsdramaet er nå sett av over 100 000 på kino. Filmen har fått positiv mottagelse fra publikum og anmeldere, og har også fått god respons blant skoleungdom etter en rekke spesialvisninger av filmen.

– Det er en glemt del av norsk arbeiderhistorie som nå ser dagens lys via registolen til Nils Gaup. Vi er stolte og glade over at folk ser ut til å ha fått med seg at dette dramaet er en stor og viktig film som underholder og er skapt for det virkelig store lerretet. Filmen har fått svært hyggelig mottagelse fra publikum og anmeldere. Men det som varmer mest er skoleungdom som har gitt enormt bra respons på filmen, sier produsent Tom Vidar Karlsen.