Foto: Nordisk Film

Trailer: Klart for mer Jussi Adler-Olsen og Avdeling Q på kino

Carl Mørck er tilbake! Se den første traileren for den nye Avdeling Q-filmen. Den grenseløse kommer på kino neste år.

Filmatiseringene av danske Jussi Adler-Olsens suksessrike krimunivers om visekriminalkommissær Carl Mørck får et nytt kapittel neste år kommer på kino. De grenseløse er 2. kapittel i den nye serien om Avdeling Q etter Marco-effekten med Ulrich Thomsen som Carl Mørck, mens Afshin Firouzi overtar rollen som assistent Assad etter Zaki Youssef.

Den danske thrilleren er andre kapittel i Avdeling Q-filmserien etter at Ulrich Thomsen overtok hovedrollen fra Nikolaj Lie Kaas i Marco-effekten, mens Afshin Firouzi er ny denne gangen som assistent Assad. Sofie Torp sees igjen i rollen som Rose, som denne gangen virkelig trer inn i lyset og blir ryggraden i handlingen.

Sofie Torp, Ulrich Thomsen og Afshin Firouzi i ‘Den grenseløse’ / Foto: Nordisk Film Production / Armands Virbulis

I Den grenseløse blir Rose (Sofie Torp) sendt til Bornholm for en avskjedsmottakelse for en av Mørcks gamle venner og tidligere politikolleger, som ender opp med å skyte seg selv. Det blir starten på en reise inn i Roses traumatiske fortid.

På øya blir også de nyforlovede Carl Mørck, Assad og Rose involvert i en henlagt sak om et grusomt drap på en ung jente. Når saken plutselig kan knyttes til den lokale politikretsen og en soldyrkende kult, må Carl Mørck kaste seg inn i etterforskningen med livet som innsats.

Filmen er basert på den sjette boken i serien om Avdeling Q skrevet av Jussi Adler-Olsen. Bak kameraet står et nytt partnerpar i regissør Ole Christian Madsen (Flammen & Citronen) og manusforfatter Jakob Weis (Den tiden på året).

Nå er den aller første traileren publisert. Filme får dansk premiere 1. februar 2024.