«Past Lives» – glimrende rollebesetning og en gripende historie

6
Total vurdering

Celine Songs Past Lives er et elegant og stemningsfullt romantisk drama som appellerer til både hjertet og sjelen.

Filmen tar oss med på en følelsesladet reise gjennom historien til to barndomsvenner, Nora og Hae Sung, som ble skilt av skjebnen da Nora flyttet fra Sør-Korea. Flere tiår senere blir de gjenforent for en skjebnesvanger uke, der de reflekterer over kjærlighet og livsvalg.

Det er de subtile detaljene, de gripende øyeblikkene og en dyp følelse av nostalgi som gjør denne filmen ekstraordinær.

Past Lives | June 23, 2023 (United States) Summary: Nora and Hae Sung, two deeply connected childhood friends, are wrested apart after Nora's family emigrates from South Korea. Twenty years later, they are reunited for one fateful week as the... Read all
Countries: United States, South KoreaLanguages: Korean, English, Mandarin, French

Flere lag

Regissør Celine Song, med en bakgrunn innen teater, har bevisst valgt å ikke øve med skuespillerne, noe som gir hvert øyeblikk i filmen en genuin og autentisk følelse. Song er opptatt av begrepet «liminale rom», der Nora beveger seg mellom ulike steder, språk og relasjoner og føler seg fanget mellom verdener. Denne tematikken legger til et dypere lag i filmens fortelling.

Handlingen begynner i en sen natt i New York, der vi møter tre anonyme fremmede, Nora (Greta Lee), Hae Sung (Teo Yoo), og Arthur (John Magaro), som sitter over baren. En hendelse skjer, og dette mysteriet legger grunnlaget for hele historien.

Tid og rom

Deretter tas vi 24 år tilbake i tid til et klasserom i Seoul, der en ung Hae Sung (Seung Min Yim) tilbringer tid med sin beste venn Na Young (Seung Ah Moon). Deres sterke vennskap og de tidlige antydningene til en fremtidig kjærlighetshistorie.

Tolv år senere i New York har Na Young blitt Nora, og Hae Sung er nå en høyskolestudent i Seoul. Takket være sosiale medier finner de hverandre igjen, og filmen utforsker deres virtuelle kjærlighetshistorie gjennom Skype-samtaler og virtuelle dater. Skuespillerprestasjonene gir liv til disse øyeblikkene og formidler følelsene på en rørende måte.

Ytterligere 12 år senere møtes Hae Sung og Nora igjen i New York, der Nora nå lever med forfatteren Arthur. Denne gjenforeningen er følelsesladet og utfordrende, da de må takle følelser som har vært undertrykt i årevis.

Tankefull og dyp

Past Lives utforsker kjærlighet og de valgene mennesker tar i livet sitt på en tankefull og dyptgående måte. Filmen utfordrer publikums forventninger og får dem til å reflektere over hva det betyr å krysse veier med noen i ulike liv og tidspunkter.

Celine Songs regi imponerer. Filmen er visuelt vakker, med en estetikk som minner om klassiske New York-regissører som John Cassavetes.

Med en glimrende rollebesetning og en gripende historie har Past Lives allerede skapt bølger i filmverdenen. Denne filmen er ikke bare blant årets beste, men også en sikker Oscar-kandidat.

6
Total vurdering