Trailer: «Konvoi» – årets store julefilm

1. juledag slippes et av de største norske krigsdramaer med både storslagene og dramatiske scener som utspiller på en konvi på vei til Murmansk.

Filmen omhandler et av de største dramaene som utspant seg til havs under andre verdenskrig. I de ledende rollene finner vi Tobias Santelmann, Anders Baasmo og Heidi Ruud Ellingsen i de ledene rollene.I traileren får vi både se og føle på hva som venter når storfilmen kommer på kino. Konvoi er inspirert av virkelige hendelser.

Foto: Lukas Salna

– Norsk film har kommet ekstremt langt når det er mulig å lage filmer som dette, det har vært en krevende øvelse. Konvoi blir en skikkelig storfilm, samtidig som det kjennes riktig å videreformidle viktig norsk historie til gamle og nye generasjoner. Jeg kjenner meg glad og stolt over å være en del av dette prosjektet og det fantastiske ensemble. Alle har gått helhjertet inn i prosjektet, tatt eierskap og funnet sin plass uavhengig om rollen er stor eller liten.» – forteller skuespiller Tobias Santelmann.

Verdens verste sjøreise

Murmansk-konvoiene rommer noen av de mest dramatiske historiene fra den andre verdenskrig.
Sommeren 1941 virket Hitlers krigsmaskin ustoppelig. Etter å ha underlagt seg store deler av Europa, invaderte Tyskland nå Sovjetunionen og de allierte ble tvunget til å hjelpe. Konvoier av lasteskip ble fylt til randen med krigsmateriell og begynte den farefulle ferden fra Island til Murmansk og Arkhangelsk.

I Konvoi følger vi et norsk lasteskip på den dramatiske reisen. Under ferden splittes konvoien og de blir overlatt helt til seg selv. Uten noe form for militær bakgrunn står mannskapet nå ansikt til ansikt mot den tyske krigsmaskinen i det iskalde Nordishavet. Under ustoppelig angrep kjemper det unge mannskapet en kamp med livet som innsats for å få lasten frem, få en slutt på krigen og få komme hjem.

Konvoi er et medrivende krigsdrama inspirert av de dramatiske Murmansk-konvoiene. Vi har laget en actionfylt spenningsfilm som forteller en dypt menneskelig historie. Filmen tar for seg helt vanlige norske sjøfolk som ble stilt overfor umenneskelige prøvelser i kampen for å snu krigen. I tillegg til å være en spenningsfilm er Konvoi også en film som skildrer samhold, empati og håp.»- sier filmens regissør Henrik M. Dahlsbakken.