«Vi har mistet fokus» – Disney vil lage færre, men bedre filmer

Disney-sjef Bob Iger mener studioet har satt kvantitet over kvalitet. Nå ønsker han å heve kvaliteten på Disney-filmer.

En rekke filmer fra studioet har underprestert det siste året, og Disney-sjef Bob Iger kjenner på presset.

Hollywood Reporter rapporterer fra onsdagens møte med aksjonærene:
– Det er tydelig at pandemien har skapt mange kreative utfordringer for oss. Samtidig økte vi antall produksjoner, og jeg har alltid følt at kvantitet kan påvirke kvaliteten negativt. Det var akkurat det som skjedde. Vi mistet fokus, sier Iger.

Til tross for den enormt suksessrike «Avatar: The Way of Water», har Walt Disney Studios sett filmer som «Haunted Mansion» og «Indiana Jones 5» underprestere. På strømmetjenesten Disney+ gikk de også med et tap på 387 millioner dollar, skriver Variety.

I 2024 planlegger de å kutte utgifter til «innhold» (filmer, serier og sport) til 25 milliarder dollar. Med fokus på kvalitet fremfor kvantitet:
– Nå bretter vi opp ermene for å gjøre nettopp det. Vi har gode historier å fortelle. Og jeg føler meg optimistisk. Vi har både sterke oppfølgere foran oss samt nye, originale filmer som «Ønsket» som slippes om kort tid. Det føles godt. Men jeg er klar over at vi ikke har levert den kvaliteten som forventes av oss, sa Bob Iger til sine aksjonærer.