Denzel Washington skal over Alpene med elefanter

Denzel Washington skal spille Hannibal – mannen som nesten ødela Roma. Antoine Fuqua skal stå for regien.

Denzel Washington og Antoine Fuqua har laget alle tre «Equalizer»-filmene sammen, og nå fortsetter samarbeidet. I følge Deadline vil deres neste prosjekt sammen være en film om generalen som nesten tok ned Roma selv: Hannibal.

Hannibal Barkas var en general fra Karthago og er mest kjent for å overraske romerne i den andre puniske krigen ved å marsjere over Alpene med en tropp elefanter og slå til der de minst forventet. Hannibals militære suksesser har gjort ham til en av de mest anerkjente generalene i historien.

Hannibal kom fra en fornem punisk slekt som hadde fostret flere betydelige ledere i Karthago.  Som ung gutt fulgte han sin far til Spania i 237, der han etablerte seg som leder for punernes besittelser på den iberiske halvøya. Etter at de hadde mistet kontrollen over Sardinia og Sicilia som følge av den første puniske krigen, etablerte karthagerne seg her. Hans far Hamilkar hadde oppdratt Hannibal til å hate romerne, og skal etter sigende ha fått sønnen til å sverge på evig fiendskap til Roma.

I den nye filmen, som fortsatt er uten tittel, tar Denzel Washington rollen som Hannibal, mens Fuqua selvsagt har regien. Manuset er skrevet av John Logan, som skrev filmer som «Skyfall» og «The Aviator». Filmen lages i samarbeid med Netflix, så antagelig slippes den der når den kommer.