James Camerons «The Abyss» kommer tilbake i nyrestaurert 4K

James Camerons sci-fi-eventyr fra 1989 vender tilbake i 4K. Film fikk Oscar for beste visuelle effekter. Den skal nå vises på amerikanske kinoer i desember.

James Camerons sci-fi-film fra 1989 vender tilbake til det store lerretet før jul I USA, og Cameron selv kom med kunngjøringen på sosiale medier i morges:

«Jeg er glad for å kunngjøre at spesialutgaven av «The Abyss», som vi remasteret i 4K, kommer til å bli presentert på kino i desember,» kunngjør Cameron.

Ed Harris i The Abyss i regi av James Cameron.

Han fortsetter:  «Hvis du ikke har sett filmen før, er dette måten å oppleve den på. Og hvis du har det, vil du se ha noen store overraskelser som ikke var i den originale utgitte versjonen. Jeg håper du vil dra nytte av å se «The Abyss›, min første havfilm på kino igjen.»

Mange Cameron-fans har ventet på å se  «The Abyss» på nytt. Regissøren har selv jobbet de siste årene med å restaurere filmen i 4K, og nå er det endelig tid for premiere. «The Abyss: Special Edition» spilles på kino for kun én kveld den 6. desember.

En nylig utgitt trailer viser hvordan sci-fi-eventyret har blitt vakrere enn noen gang, med forbedret bilde og lyd. Ikke nok med det, den er klar til å vise seg på det store lerretet. I alle fall i USA – vi får krysse fingrene for at den får premiere på kino i Norge også.