Sigourney Weaver og Ridley Scott på settet til Alien (1979)

Ridley Scott om da James Cameron erstattet ham: «Jeg ble forbanna»

Regissøren av den første «Alien»-filmen åpner opp om følelsene da James Cameron erstattet ham i regissørstolen for «Aliens».

– Da Jim ringte meg var han veldig snill og sa at: «Dette er vanskelig, beistet ditt er så unikt. Det er vanskelig å gjøre ham like skummel igjen – jeg vil gjøre noe mer handlingsmessig.» Og det var første gang jeg faktisk tenkte: «Velkommen til Hollywood», sier han i et intervju med Deadline.

Etter den første «Alien»-filmen fortsatte Ridley Scott blant annet med å lage «Blade Runner». Da romskrekken skulle få en oppfølger, var det i stedet en ung James Cameron som fikk sjansen til å sette seg i regissørstolen – noe som var et sjokk for Scott:
– Jeg ble forbanna. Jeg sa ikke noe til Cameron, men jeg ble såret. Jeg visste at jeg hadde gjort noe veldig spesielt, en engang egentlig. Jeg ble såret, veldig såret, faktisk, for akkurat der og da trodde jeg at jeg var passé, fordi jeg prøvde å komme meg etter «Blade Runner».

Kultfilmen «Blade Runner» floppet på kino da den ble utgitt i 1982. Etter det laget Scott diverse reklamefilmer og filmer, og fikk deretter en skikkelig revansj med Oscar-vinneren «Thelma & Louise» fra 1991.