Se de første bildene fra «Whiskey On The Rock»

De siste scenene til den originale miniserien er nå spilt inn, og i den forbindelse offentliggjør SVT og Disney+ rollebesetningen som spiller sammen med Rolf Lassgård, samt de første eksklusive bildene fra serien. 

«Whiskey On The Rock» er en banebrytende og tankevekkende satirisk miniserie på seks episoder, som tar for seg de dramatiske dagene der den russiske ubåten U-137 gikk på grunn, kun et steinkast unna den mest hemmelige svenske marinebasen i 1981. Dette var en sjokkerende inntrengsel på svensk territorium under den kalde krigen, som førte til at hele verden holdt pusten. Disney produserer serien sammen med den svenske allmennkringkasteren, SVT, og Skyverse Nordic. 

Rolf Lassgård spiller den svenske statsminiteren Thorbjörn Fälldin. Foto: Audrius Solominas/SVT.

Rolf Lassgård spiller den svenske statsministeren Thorbjörn Fälldin, sammen med Anders Mossling («Riket», «Broen» og «Carmen Curlers»), som spiller utenriksminister Ola Ullsten, Niklas Engdahl («Bonusfamilien»), som den kampklare svenske forsvarsjefen Björn Lagercrantz.

Leonid Brezjnev (Kęstutis Stasys). Foto: Audrius Solominas/SVT.

Den originale historien er skrevet av forfatter Jonas Jonasson, som blev globalt anerkjent for den populære romanen «Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant». Henrik Jansson-Schweizer («Tykkere enn vann», «SuperSwede») har skrevet manuset. Björn Stein («Broen» og «Midnattssol») regisserer serien. Jan Marnell er produsent.

«Whiskey On The Rocks» er filmet i Litauen og Sverige. Den får premiere på SVT i Sverige desember 2024. De globale premieredatoene på Disney+ lanseres på et senere tidspunkt.