Scorsese og Spielberg går sammen om ny brutal tv-serie

Scorsese slår seg sammen med Steven Spielberg for en ny tolkning av «Cape Fear».

«Killers of the Flower Moon»-regissør Martin Scorsese hopper rett inn i sitt neste prosjekt. Hans 90-talls-thriller «Cape Fear» kommer tilbake. Denne gangen som TV-serie, skriver Deadline.

Den offisielle synopsis lover problemer for «et par gifte advokater når en beryktet morder fra deres fortid blir løslatt etter mange år i fengsel». Planen er at TV-serien skal være en moderne thriller som utforsker det 21. århundres besettelse av true crime-sjangeren.

Det kan bli en spennende vri på den klassiske historien. I spillefilmen fra 1991 spilte Robert de Niro rollen som den brutale stalkeren som forfulgte Nick Noltes advokat – som ikke klarte å forsvare ham i retten – og familien hans.

Scorsese produserer sammen med Spielberg. Dette blir deres første felles tv-prosjekt.

Opprinnelig var det  i si n tid planlagt at Spielberg skulle regissere «Cape Fear» og Scorsese skulle takle «Schindlers liste». De tok den kloke beslutningen om å bytte prosjekt med hverandre.

«Cape Fear» ble for øvrig først filmet av  J. Lee Thompson i 1962 med Gregory Peck og Robert Mitchum i hovedrollene. Hans film har en rekke elementer assosiert med Alfred Hitchcocks filmer: uvanlige lysvinkler og nærbilder, uhyggelig musikk og scener der vold antydes i stedet for grafisk.