«Candy Cane Lane»-regissør Reginald Hudlin: – Eddie Murphy er et komisk geni

Reginald Hudlin og Eddie Murphy skaper julestemning på Prime Video i familiefilmen «Candy Cane Lane». Det er første gang de to samarbeider igjen siden Boomerang i 1992.

LOS ANGELES: Reginald Hudlin er en av de store svarte filmskaperne som er aktiv både som regissør og produsent med både Emmy- og Oscar-nominasjon på sin CV. I fjor sto han for en av årets beste dokumentarfilmer, «Sindey».

Nå kommer han med julefilmen «Candy Cane Lane», med Eddie Murphy og Tracee Ellis Ross i hovedrollene. Den kommer på Prime Video 1. desember.

Første julefilm

Både for Hudlin og Murphy er dette deres første julefilm. Han sier at han drømmer om at dette vil være en film som folk ønsker å se om igjen hver jul.

– Jeg har ønsket å lage en julefilm hele livet, men jeg ville gjøre noe friskt og overraskende, forteller Hudlin. Eddie Murphy og denne rollebesetningen bringer virkelig det morsomme, det er superjul, og det vil treffe deg rett i følelsene.

«Candy Cane Lane» følger Murphy som Chris, en mann som er fast bestemt på å vinne nabolagets årlige juledekorasjonskonkurranse. Etter utilsiktet å ha inngått en avtale med en alv for å forbedre oddsen hans for å vinne, kaster hun en trolldom og kaos oppstår for hele byen. Chris må da jobbe for å redde julen for familien og samfunnet, et forsøk som innebærer å kjempe mot magiske skapninger. Ross spiller Chris sin kone, Carol.

Hollywood-veteranen Hudlin har jobbet med filmer som spenner over mange sjangre. Han er kjent for å ha regissert komedien «House Party» fra 1990, og han regisserte nylig «Sidney», en dokumentar om den ikoniske Sidney Poitier, og «Marshall», en biografisk film fra 2017 med Chadwick Boseman som Thurgood Marshall.

 

Reginald Hudlin står for regien, men Eddie Murphy og Tracee Ellis Ross har hovedrollene i Candy Lane Cane. (Foto: Geir Kamsvåg)

Komediekongen

For Hudlin var det viktig å få Murphy med på laget – og ikke minst gjenforenes i et felles prosjekt.

– Hvordan var det å jobbe igjen med Murphys første gang på tretti år?

– Det var fantastisk. Du vet, vi hadde det gøy da, og vi hadde det gøy nå. Vi er gamle venner og kommer raskt inn i det. Det var litt sånn «Hei, lenge siden, og så var det omtrent som i går», forteller regissøren.

Hudlin forteller at Eddie Murphy var viktig for hele prosjektet:

– Han er et av de største komiske geniene i filmens historie. Så når du har ham på laget, vet du at han er med på å løfte historien – og ikke minst alle andre.

Manuset er skrevet av Kelly Younger og inspirert av hans barndomsopplevelser på Candy Cane Lane i El Segundo utenfor LA.

– Jeg leste manuset og tenkte dette er en smart idé for en film, men han ville ha noen endringer: – Jeg sa at du skrev et flott manus, men det er ikke sprøtt nok. Så jeg ba ham gjøre alt større og sprøere – og det lyktes han med. Den tar stadig nye vendinger. Du tror du skjønner hele historien, og så viser den seg å være noe annet. Så kommer du til tredje akt, og det er en annen gigantisk vri. Herregud, det så jeg ikke komme. Amen.

– Når du lager en julefilm for en verdensomspennende strømmetjeneste, må du gjøre noen tilpasninger og tenke annerledes?

– Jeg endrer ikke måten jeg tenker på, fordi jeg tenker alltid sånn. Jeg vokste opp med å se filmer fra Japan av Akira Kurosawa og Fellini. De tenkte ikke på meg da de laget filmene sine, men jeg forholder meg til dem. Så jeg tenker at samtalen går begge veier. Jeg kan lage en film, og så kan folk over hele verden relatere seg til det.

Egne spillelister

– Jul kan være alt fra «Die Hard» til «Hjemme alene». Hva er din tilnærming når det kommer til jul?

– For meg er den litt av alt; du vil ha familien, du vil ha kjærligheten, du vil ha den flotte julemusikken, og gode filmer bidrar til å gi litt krydder.

– Så hvordan feirer du jul selv?

– Alt handler om treet. Vi har pyntegjenstander fra barndommen min, min kone fra sin barndom, fra tingene som barna laget da de var små. Og så når vi reiser, kjøper vi pyntegjenstander uansett hvor vi er. Så ornamentet ser virkelig ut som familien vår. Det er et rot, men det er vakkert.

I tillegg elsker han julemusikk: – Jeg har en ni timers julespilleliste. Så jeg har all slags musikk, old school, new school. Jeg er veldig stolt av musikken i filmen. Jeg kommer til å gi ut fem spillelister som du kan bruke på hvilken som helst musikktjeneste, og du får vite partituret fra filmen. Du får sanger fra filmen, noen av favorittsangene mine, noen av karakterenes favorittsanger, så mye julemusikk.