James Cameron avslører: En 4-sekunders feil dukker opp i den ikoniske «Titanic»-scenen

James Cameron avslører: En 4-sekunders feil dukker opp i den ikoniske «Titanic»-scenen -«opptaket er i filmen», sier regissør James Cameron i et nylig utgitt klipp bak kulissene.

90-tallets kjærlighetsdrama var den dyreste filmen gjennom tidene da den kom med et budsjett på 210 millioner dollar. Men uansett hvor mye du bruker på en storfilm, er det vanskelig å unngå feil.

For å feire 4K-utgivelsen av sin filmklassiker har regissør James Cameron spilt inn nytt bakgrunnsmateriale, og i det innrømmer han et teknisk uhell. Det er ikke helt lett å få øye på: I den ikoniske «Jack, I’m flying»-scenen er Kate Winslet og Leonardo DiCaprio kort ute av fokus:

– Vi tok opp to opptak før vi mistet dagslyset. Den første – helt ute av fokus. Den andre er ute av fokus i omtrent fire sekunder, så blir den fokus. Og det er det skuddet som er med i filmen, sier filmskaperen.
På den nyutgitte «Titanic»-4K-utgivelsen er det bak-kulissene filmen «Titanic: Stories from the Heart» hvor Cameron og skuespillerne hans dykker ned i arbeidet med filmen. EW.com melder at de måtte skynde seg for å fange det magiske kveldslyset i denne romantiske scenen.

– Det var hysterisk, minnes Winslet. Jim ropte «solnedgangen er perfekt – løp, løp!» Og plutselig må Leo og jeg klatre opp en jævla stige for ikke å gå glipp av den. Vi hadde bare minutter. Gud forby at vi skal begynne å le.

Feil eller ikke, den banebrytende filmen ble likevel tidenes største blockbuster og ble tildelt 11 Oscars. Den nye utgaven i 4K Ultra HD slippes 11. desember og kommer med masse nytt ekstramateriale.