Foto: Manolo Pavon/Netflix

Netflix kommer med enda flere norske titler i 2024

Netflix presenterer to nye norske titler; julefilmen Snøsøsteren, basert på boken av Maja Lunde og Lisa Aisatos med samme navn, og katastrofe-serien La Palma, fra produsentene av Bølgen, Skjelvet og Nordsjøen.

I morgen er det duket for premiere på filmen Så var det jul igjen, og i 2024 venter blant annet seriene Lakseøya og Midtsommernatt. Tidligere i år ble oppfølgeren til kjempesuksessen TROLL annonsert.

Helt siden premieren av Hjem til jul i 2019 har Netflix trappet opp satsingen på lokalt innhold for det norske markedet kraftig, med serier og filmer som TROLL, Ragnarok, Julestorm, Post Mortem: Ingen dør på Skarnes og Royalteen-filmene.

Nye prosjekter

I dag kunngjør Netflix ytterligere to nye norske prosjekter som kommer i 2024; Snøsøsteren og La Palma.

– Vi er glade og stolte over vår reise i Norden og de fine historiene vi får fortelle gjennom våre filmer og serier. Her finner vi talenter i verdensklasse både foran og bak kamera. Vi ser fram til å fortsette å satse på norsk innhold og norske historier innen ulike sjangre, sier Jenny Stjernströmer Björk, Nordisk innholdssjef i Netflix.

La Palma 

Synopsis: Hvert år reiser millioner av skandinaver til Kanariøyene. Det er jul og høysesong når en helt vanlig norsk familie sjekker inn på sitt favoritthotell på ferieøya La Palma. Men bak idyllen lurer en fare. En ung norsk forsker oppdager alarmerende tegn fra vulkanen som ligger i sentrum av ferieparadiset. Hun må overbevise sine kollegaer om at det verst tenkelige er i ferd med å skje. Om vulkanen får et utbrudd, kan en fjellmasse på størrelse med Manhattan rase ut i havet. Dette kan forårsake den største tsunamien verden har sett.

Juleidyllen tar brått slutt, og familien befinner seg i en situasjon hvor de må kjempe for livet. Vil de unnslippe katastrofen på sin dramatiske flukt fra aske, gass og lavastrømmer, før tsunamien setter inn?

Skuespillere: Anders Baasmo, Ingrid Bolsø Berdal, Thea Sofie Loch Næss, Ólafur Darri Ólafsson, Thorbjørn Harr, Amund Harboe, Alma Günther, Bernhard Storm Lager, Jorge de Juan, Jenny Evensen, Johannes Joner, Iselin Shumba

Regi: Kasper Barfoed

Manus: Lars Gudmestad og Harald Rosenløw Eeg

Snøsøsteren

Foto:Lars Olav Dybvig/Netflix

Julaften nærmer seg! Det er også den dagen Julian fyller elleve år. Vanligvis er det favorittdagen hans. Han elsker den fantastiske duften av pepperkaker og klementiner, knitringen fra peisen, flakkende stearinlys og det glitrende juletreet. Men i år er ingenting som det pleier. Julian og familien bærer på en stor sorg etter at storesøsteren Juni døde og Julian tenker at jula rett og slett er avlyst. Så en dag møter Julian den livsglade juleelskeren Hedvig og han begynner å tro det kan bli jul likevel. De to blir raskt venner og hun inviterer ham på kakao og pepperkaker. For en gutt som savner de vanlige juletradisjonene, er Hedvigs julepyntede hjem et magisk sted. Men er det ikke også noe mystisk med huset? Og hvem er den underlige gamle mannen som lurer utenfor?

Regi: Cecilie Mosli

Basert på: Snøsøsteren av Maja Lunde & Lisa Aisato