Klart for Oslo Film Festival

Etter fjorårets utsolgte suksess, arrangeres Oslo Film Festival igjen på Sentralen. Festivalen byr på to dager fylt med spille- og kortfilmer fra uavhengige filmskapere rundt om i verden.

Den 15. og 16. desember vil Sentralen Gymsalen bli omgjort til en alternativ og koselig kinosal, som inviterer publikum til å oppdage uavhengig film laget av filmskapere med ulik bakgrunn.

Fra Island og Tyskland til Tyrkia og Colombia består årets program av 15 internasjonale kort- og spillefilmer samt dokumentarer.

Friskt, mangfoldig og flerkulturelt bringer Oslo Film Festival 2023 uavhengig filmkunst til hjertet av Norges hovedstad og fungerer som et møtested for aspirerende filmskapere, filminteresserte og fagfolk i filmbransjen. Animasjon, eksperimentell film, musikkvideoer, dramaer og komedier blandes for å skape et sammensurium av filmer som starter samtaler, vekker følelser og fremhever den syvende kunstens kraft.

På den første dagen inkluderer programmet «The Melting Creatures» (regissør Diego Céspedes), som har blitt vist under Kritikeruken i Cannes og Toronto International Film Festival, samt på San Sebastian Film Festival. I tillegg vises Delphine Delogets kritikerroste spillefilm «All to Play For», som har blitt nominert til Un Certain Regard Awards og Golden Camera ved Cannes Film Festival 2023.

Den andre dagen åpnes med Nathalie Bergers dokumentarfilm «Chagrin Valley», som forteller historien om et pleiehjem i USA og etterlater deg lengtende etter mer tid med karakterene. Den har vunnet hovedprisen på Visions Du Reel 2023.

Det korte programmet «Are we human? Or are we dancer?» inneholder vittige kortfilmer som «Cracks Will Come» av Daniel Mateo Vallejo, som fokuserer på temaer som identitet og natur i et miljø som synes å undertrykke både hans annerledeshet og ambisjoner, og Nick Ray Rutters «Skewered», som utforsker kosthold og ideologi, maktforhold i forhold og ulike synspunkter på livsstil.

Oslo Film Festival 2023 er på Sentralen Gymsalen den 15. og 16. desember.