Michael Winterbottom skal filme Ernest Hemingways «Farvel til våpnene»

Michael Winterbottoms A Farewell to Arms får Tom Blyth (The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes, Billy the Kid) i hovedrollen.

Filmen, som er planlagt å starte innspillingen i Italia senere neste år, vil bli skrevet og regissert av Michael Winterbottom fra Revolution Films. Blyth vil spille hovedrollen som frivillig ambulansefører Frederic Henry, som blir såret og forelsker seg i sykepleieren sin i Italia under første verdenskrig.

Publisert i 1929, regnes «Farvel til våpnene» som en av de største krigsromanene fra det tjuende århundre og var en stor suksess over hele verden, noe som gjorde den amerikanske forfatteren Ernest Hemingway kjent overalt. Tett basert på Hemingways egne erfaringer som frivillig ambulansefører med den italienske hæren på Isonzos front, er Farvel til våpnene en ukompromitterende og dramatisk kjærlighetshistorie som gir en nådeløs og uforglemmelig beretning om krig.

Filmen vil bli produsert av Melissa Parmenter for Revolution Films, med Michael Winterbottom (Revolution Films) og Richard Brown (Passenger) som executive producers. Filmen blir laget med støtte fra Hemingways Estate, i en avtale forhandlet frem av Fremantles Raffaella De Angelis.

Michael Winterbottom sier:

– Hemingway trodde på å skrelle en historie ned til det essensielle. Han hevdet at en roman kunne være som et isfjell: leseren ser bare spissen over vannet, men føler masse og vekt av det som ligger under overflaten. Jeg ønsker at filmen vår skal være tro mot Hemingways tilnærming – umiddelbar, rå og naturlig – og jeg tror at med Tom Blyth har vi funnet den perfekte personen til å være Frederic Henry.

Tom Blyth får hovedrollen i A Farewell to Arms (Foto: Marion-Curtis-StarPix)

Hovedrolleinnehaver Tom Blyth elsker Hemingway :

– Som en langvarig fan av Hemingways skriving og Michael Winterbottoms filmskaping, er dette et drømmeprosjekt. Michael har tilpasset boken perfekt, med et manuskript som fanger opp forfatterens unike nyanser og presisjon. Undersøkelsen av menneskelig kostnad ved konflikt, og av kjærlighet og håp som prøver å blomstre innenfor det, resonerer mer enn noensinne. Jeg kan ikke tenke meg et bedre filmskaperteam enn Michael og Melissa for å fortelle denne historien, og jeg er virkelig begeistret for å bringe Frederic til live på lerretet for et moderne publikum.

Hemingways passbilde

Hemingway-familien er begeistret og sier i en uttalelse:

Vier begeistret for å se Farvel til våpnene bli innspilt for en ny tidsalder. Med den kaotiske tilstanden i verden er det vanskelig å tenke på et bedre øyeblikk for å gjeninnføre hans banebrytende historie om kjærlighet og de ødeleggende virkningene av krig. Vi setter stor pris på lidenskapen og forståelsen som Winterbottom og hans team viser. De er uten tvil de rette personene til å gi nytt liv til Hemingways visjon, og det er tragisk når vi trenger det mest.