Få mer ut av strømmetjenesten din med disse X undervurderte tipsene

Det er liten tvil om at strømmetjenester er blitt en foretrukket plattform for underholdning hos mange. Dette er kanskje ikke så rart, gitt at man kan få tilgang til flere tusen filmer og serier med noen få trykk, men får du alt du betaler for? Det er mange måter en strømmetjeneste kan gi deg underholdning, men det er viktig å vite hvordan du skal ta den i bruk.

Dette gjelder blant annet skjulte kategorier, tilgang til nytt innhold og personlige anbefalinger. Når det er tusenvis av filmer og serier tilgjengelig, kan det være vanskelig å vite hvor man skal starte. Derfor har vi laget en enkel liste med populære tips som kan gi deg mer ut av strømmetjenesten din raskt og enkelt.

Våre beste tips for å få mer ut av strømmetjenesten din

Usikker på om du får alt du betaler for? Vi har samlet noen smarte tips for deg som vil ha mer ut av strømmetjenesten din! Disse tipsene kan sørge for at du får mer underholdning for pengene dine i dag.

Utforsk skjulte kategorier

Oppdag filmer og serier som ikke alltid vises i vanlige kategorier. Mange streamingtjenester har skjulte kategorier basert på spesifikke sjangre eller temaer. Ved å bruke spesifikke søkekoder kan du utforske disse skjulte skattene og finne innhold som passer perfekt til dine interesser. Særlig de store strømmetjenestene har egne kodeord eller tallsekvenser som kan gjøre det enkelt å finne frem til “skjulte” lister.

Juster opp kvaliteten

Ofte vil det være standard oppløsning som er forhåndsinnstilt når man tar i bruk en streaming tjeneste. Dette er ment å forhindre at strømmetjenesten bruker for mye båndbredde og laster sakte. Har du derimot tilgang til en fiberlinje eller skjerm av høy kvalitet, kan du få en langt bedre opplevelse ved å skru den helt opp. Flere av de mest populære tjenestene i dag tilbyr Ultra HD og 4K oppløsning på mange av filmene sine.

Bruk en VPN

Å ta i bruk en VPN kan ofte være nyttig når man skal utforske en strømmetjeneste. Da kan man få tilgang til et helt annet bibliotek med spill, noe som byr på mer underholdning. Ofte er det amerikanske og britiske biblioteker som er det største, men de er sjeldent tilgjengelig i Norge. Om du benytter deg av en VPN kan du enkelt få tilgang til disse.

Usikker på hvor du er tilkoblet? Da kan et IP adresse søk være nyttig. Du finner flere enkle verktøy som kan gjøre dette helt gratis på nett, inkludert nettsiden til NordVPN. Bare se hvor du er tilkoblet, og juster det ved hjelp av en VPN adresse dersom det er noe annet du ønsker tilgang til.

Lag personlige spillelister

Opprett dine egne spillelister eller «se senere»-lister for å holde styr på filmer og serier du ønsker å se. Dette gjør det enkelt å organisere din seeropplevelse og sikre at du alltid har noe interessant tilgjengelig. Å bruke slike lister kan ofte gjøre det enklere å finne frem oggir også nyttig informasjon til algoritmene, som kan bruke denne informasjonen til å foreslå nye filmer.

Følg anbefalinger

Utnytt algoritmene som lager personlige anbefalinger basert på din tidligere seerhistorikk. Dette kan hjelpe deg med å oppdage nye filmer og serier som matcher dine preferanser og utvide din film- og serie horisont. Ofte kan det ta litt tid før algoritmen treffer helt, men du kan tilføre den informasjonen ved å like filmer og titler underveis.

Opprett profiler for hvert familiemedlem

Har du lånt bort kontoen din og opplevd at algoritmen blir litt forvirret? Da kan det være lurt å opprette individuelle kontoer for hvert familiemedlem. Ved å opprette separate profiler på din streaming konto, kan hver person i familien få skreddersydde anbefalinger og holde styr på sin egen seerhistorikk. Dette bidrar til en mer personlig og organisert seeropplevelse for alle. Så slipper du å få anbefalinger basert på det kona eller ungene har sett på sist noen lånte kontoen din.

Oppsummering

Moderne strømmetjenester kan by på tusenvis av timer med underholdning, men det er viktig å vite hvordan man skal ta dem i bruk. Derfor har vi laget en enkel liste med 6 gode tips for deg som vil ha mer ut av opplevelsen din. Dette inkluderer blant annet hvordan du kan finne frem til skjulte kategorier, lage egne lister og gi nyttig informasjon til algoritmen. Videre har vi sett på hvorfor det kan være lurt å ta i bruk en VPN, da dette kan gi deg tilgang til langt mer innhold fra andre land enn det man ellers hadde sett.