«Reacher sesong 2» – perfekt serie med overbevisende action

5
Total vurdering

Alan Ritchson leverer nok en gang i rollen som Jack Reacher. Han forblir den store, gåtefulle helten som fansen elsket i sesong 1 og gir en overbevisende tolkning av karakteren, balanserer fysisk styrke med subtil komisk timing.

PRIME VIDEO FRA 15. DESEMBER: Etter to filmer med Tom Cruise i hovedrollen, flyttet Lee Childs Jack Reacher-karakter til strømmetjenesten Prime Video og ble umiddelbart en hit. Alan Ritchson leverte en av de største suksesshistoriene til Prime Video.

Serien slo rekorder og ble kritikerrost i debutsesongen i fjor, og er nå tilbake med sesong 2. Til tross for endringer i steder og ansikter for den nye sesongen, opprettholder Reacher den høye kvaliteten og leverer en sesong 2 som er like god som, om ikke bedre enn, den første.

Showrunner Nick Santora vet at Ritchsons fysiske massivitet er det viktigste salgsargumentet til Reacher, og han utnytter det til det fulle.

Den første sesongen av Reacher var basert på den første boken i Childs populære romanserie, «Killing Floor». Sesong 2 tar imidlertid et steg videre ved å hoppe til den 11. boken, «Bad Luck and Trouble». Historien følger Reacher mens han gjenforenes med medlemmer av sin gamle militærenhet for å avdekke en konspirasjon etter at flere av deres kamerater blir funnet døde. De gjenlevende må ikke bare forhindre ytterligere drap, men også hevne sine falne venner.

Matchen mellom Ritchson og karakteren Jack Reacher er perfekt. Dette er en sjelden god match mellom skuespiller og karakter.

Ny dimensjon til historien

Selv om det kan virke uvanlig å hoppe over 10 bøker for den andre sesongen, viser «Bad Luck and Trouble» seg å være et perfekt valg. Den første sesongen plasserte Reacher i ukjent territorium, omgitt av allierte han aldri hadde møtt før. Han måtte lære hvem han kunne stole på og forholde seg til deres unike egenskaper. Sesong 2 snur denne dynamikken ved å la Reacher jobbe med allierte han allerede kjenner og stoler på, og det gir en ny dimensjon til historien.

Matchen mellom Ritchson og karakteren Jack Reacher er perfekt. Dette er en sjelden god match mellom skuespiller og karakter. Alan Ritchson bærer rollen med overbevisning. Selv om karakteren opererer innenfor et smalt bånd av følelser, gir Ritchson andre dimensjoner til Reacher, spesielt ved å vise hans ukomfortable side i ulike situasjoner.

Selv om noen av ansiktene fra den første sesongen ikke er til stede, innfris sesong 2. Dansk-svenske Maria Sten, som Frances Neagley, gjør imponerende bruk av sin utvidede tilstedeværelse på skjermen. Serinda Swan og Shaun Sipos legger til nye dimensjoner som Reachers tidligere allierte, og Domenick Lombardozzi er en herlig tilføyelse som detektiv.

Shaun Sipos, Serinda Swan, Alan Ritchson og Maria Sten etterforsker et mord i «Reacher.»

Humor og action

Reacher sesong 2 hever innsatsen når det gjelder action og spenning. Balansen mellom humor, hjerte og spenning og de store øyeblikkene blir enda større. Uten å gi bort spoilere, er det en tidlig sekvens hvor Reacher og teamet raider et potensielt fiendtlig gjemmested som imponerer på alle nivåer. Stunt- og effektene på Reacher er fremragende og skaper effektive actionsekvenser.

Ritchson og Stens scener gir seriens hjerte og alle de beste øyeblikkene – til det punktet at vi virkelig håper at Sten er påmeldt til den allerede annonserte sesong tre. Mens vi skjønner at Reacher er en drifter, gir Neagleys forhold til sin tidligere sjef den muskuløse helten vår den ekstra dybden som denne kraftfulle actionserien virkelig trengte.

Reacher sesong 2 gir oss en engasjerende actionserie med god karakterutvikling og spenning. Fansen vil ikke bli skuffet, og de som er nye til Reacher-universet vil finne sesong 2 som en overbevisende introduksjon til denne dynamiske karakteren.

5
Total vurdering