William Friedkins siste film kommer nå på SkyShowtime

The Caine Mutiny Court-Martial ble Oscar-vinneren William Friedkins siste film. 23. desember kommer den på SkyShowtime.  Friedkin døde i august og etterlater seg mesterverk som Exorcisten (1973) og Brennpunkt New York (1971).  

The Caine Mutiny Court-Martial  skrevet og regissert av Friedkin, er basert på den Pulitzer-prisvinnende romanen med samme navn skrevet av Herman Wouk.

Filmen følger en amerikansk marineoffiser  som står for retten for å ha orkestrert et mytteri etter at kapteinen hans viser tegn til å gå av hengslene og setter livene til mannskapet hans i fare.

Rettsdrama

Ved starten av krigsrettsdomstolen går Barney Greenwald (Jason Clarke), en skeptisk advokat, motvillig med på å forsvare løytnant Steve Maryk (Jake Lacy), en førsteoffiser av marinen som fratar kontroll over U.S.S. Caine fra kaptein Lt. Philip Francis Queeg (Kiefer Sutherland) under en voldsom storm i farlig farvann.

Etter hvert som rettssaken skrider frem, blir Greenwald stadig mer bekymret og stiller spørsmål om hendelsene ombord på skipet egentlig var et mytteri eller om sjømennene var modige og ikke stolte på sin ustabile leder.