Donald Trump beskyldt for å ha mobbet seg til rollen i «Alene hjemme 2»

Donald Trump har sint benektet påstander fra regissøren av «Alene hjemme 2» om at han mobbet seg til  cameo-rollen i filmen.

Den tidligere presidenten gjorde en kort opptreden i filmen fra 1992 i en scene filmet på Plaza Hotel, som han eide på den tiden. Regissør Chris Columbus forteller nå at Trump insisterte på å være med i filmen hvis de brukte hotellet som lokasjon, forteller BBC.

Men Trump derimot, sier at filmskaperne «tigget» ham om å dukke opp:

«Jeg var veldig opptatt, og ville ikke gjøre det. De var veldig hyggelige, men fremfor alt utholdende,» skrev han på sin Truth Social-plattform onsdag. «Jeg var enig, og resten er historie! Den lille cameoen tok av som en rakett, og filmen var en stor suksess, og er det fortsatt, spesielt rundt juletider,» sier han. «Folk ringer meg hver gang det sendes.»

«Hvis de følte seg mobbet, eller ikke ville ha meg, hvorfor satte de meg inn og holdt meg der i over 30 år?» Trump la til. «Fordi jeg var, og fortsatt er, flott for filmen, det er derfor!»

De første kommentarene fra Columbus ble gitt i et 2020-intervju med Business Insider, selv om de fikk fornyet oppmerksomhet på sosiale medier over julen. Regissøren sier at Trump søkte en cameo-opptreden i tillegg til den vanlige avgiften for å filme på hotellet: «Vi betalte avgiften, men han sa også at «den eneste måten du kan bruke Plaza på er hvis jeg er med i filmen», sier Columbus. «Så vi ble enige om å sette ham i filmen.»

Han sa også at folk «jublet» da Trump ble vist på visninger, og at det ble et «øyeblikk» for publikum. Men han la til at han «mobbet seg inn i filmen».

Trump sier imidlertid at «ingenting kan være lengre fra sannheten».

I filmen bruker hovedperson Kevin McCallister – spilt av Macaulay Culkin – farens kredittkort for å sjekke inn på Plaza der Trump hjelpsomt gir ham veibeskrivelse til lobbyen.

Trump har gjort dusinvis av cameo-opptredener i TV-serier og filmer, inkludert Sex and the City, Zoolander, Wall Street: Money Never Sleeps og Two Weeks Notice.