Hele 3 av 4 solgte kinobilletter solgt i romjulen er til en norsk film

Første juledag var det kinopremiere på en rekke store filmer, fra barne- og familiefilmer til spenningsdrama fra krigen. Og på toppen av listene er det norsk film som herjer.

Hele 121.098 små og store badegjester har kjøpt billett til Qvistens Bukkene Bruse på badeland. Mens 70.778 har tatt turen inn i kinomørket for å få med seg den kritikerroste storfilmen Konvoi.

Hele 3 av 4 solgte kinobilletter solgt i romjulen var til en norsk film.

I tillegg har årets store julefilm Den første julen i Skomakergata nå passert hele 400.701 solgte billetter.

– Saft suse, det er utrolig gøy å se at så mange vil ta med seg barna for å se Bukkene Bruse på Badeland på kino i romjulen. Vi har fått flere meldinger om allsang i kinosalene og det tror jeg ikke skjer hver dag. Jeg er utrolig stolt av regissør Will Ashurst og teamet på Qvisten for deres kreativitet og skaperglede og vi gleder oss til fortsettelsen, sier produsent Stian Tveiten.

– Vi ser at Konvoi treffer publikum på tvers av generasjoner, og er utrolig glade over alle de gode tilbakemeldingene filmen har fått. Når filmen omtales som «Tidens beste norske krigsfilm» med terningkast 6 er det klart mange i staben blir stolte. Konvoi er basert på virkelige hendelser og rommer både spenning, moralske dilemmaer, samhold, frykt og store action-scener. Vi har laget en storslagen kinofilm for det store lerretet og det gleder oss at publikum liker det, sier produsent Martin Sundland.