«The Curse»: fantastisk mørk satire med ubehag og smerte

5
Total vurdering

The Curse er et banebrytende komedieepos som utforsker ubehag, smerte og fortvilelse på en måte som sjelden ses i komediesjangeren. Stjernene Nathan Fielder og Emma Stone som eiendomsutviklere gir liv til en historie fylt med latter, forlegenhet og satirisk innsikt.

PÅ SKYSHOWTIME: I den nedslitte byen Espanola i New Mexico følger serien ekteparet Whitney og Asher Siegel (Stone og Fielder). De er dedikert til et tilsynelatende økologisk prosjekt med karbonnøytrale «passive boliger» og revitalisering av et arbeiderklasse-samfunn. Imidlertid blir deres altruistiske intensjoner utfordret når de prøver å selge ideen til en tv-kanal.

Serien utforsker mørk satire over filantropi, og fungerer som en mockumentary og et intenst psykologisk drama om et progressivt ekteskap som sliter med å få et barn. Den tar også et kritisk blikk på politisk korrekthet, eiendomsvirksomhet, gentrifisering og miljøaktivisme. Gjennom et ubehagelig perspektiv (ikke ulikt Ricard Garvais´The Office) adresserer The Curse samtidsproblemer som overgrep, elendighet, dogmatisme og nedlatenhet overfor sårbare samfunn.

The Curse | November 10, 2023 (United States) Summary: A newlywed couple struggle to make their vision for eco-living a reality in a small New Mexico town.
Countries: United StatesLanguages: English

Mockumentary

Whitney Siegel (Emma Stone), en kvinne som har konvertert til jødedommen, og ektemannen Asher Siegel (Nathan Fielder) jobber for å resirkulere gamle bygninger og skape bærekraftige hjem i Española. Deres eventyr dokumenteres i Fliplanthropy, en reality-serie hvor de samarbeider med den usikre produsenten Dougie Schecter (Benny Safdie) for å skape intriger.

Regissert av Nathan Fielder og brødrene David og Nathan Zellner, gir episodene et innblikk i både mockumentary-stil og bak kulissene, og utforsker de indre og ytre motsetningene i et borgerlig ekteskap som kolliderer med etniske minoriteter.

Emma Stone og Nathan Fielder byr på fantastisk underholdning i The Curse.

Slår alle veier

The Curse spenner over ulike temaer, fra kulturell appropriasjon og rasisme til reality-TV, ekteskap og moderne livsstil. Serien tar et skarpt blikk på egoisme og hykleri, forsterket av falske realityprogrammer. Emma Stone’s pikante energi bringer en ondartet drivkraft til karakteren Whitney, som utfordrer konvensjoner og manipulerer situasjoner med en uforutsigbarhet som holder seerne på kanten av setet.

I kjernen av The Curse ligger en forstyrrende historie om et par som prøver å forbedre nettverket sitt gjennom et realityprogram, og de uventede ringvirkningene det har på både dem selv og seerne.

Med en blanding av komedie, satire og psykologisk dybde leverer serien en opplevelse som er både utfordrende og underholdende, og som inviterer seerne til å reflektere over moderne samfunnsproblemer på en ny og forfriskende måte.

5
Total vurdering