«Håndtering av udøde» med Renate Reinsve åpner Nordens største filmfestival i Gøteborg

Festivalen åpner fredag ​​26. januar med den norske skrekkfilmen «Håndtering av udøde» av Thea Hvistendal med Renate Reinsve i hovedrollen.

Reinsve er sammen med Ewan McGregor, Sidse Babett Knudsen og Sarah Lancashire de fire tyngste gjestene på filmfestivalen i Gøteborg i år.

Den 47. utgaven av Nordens største filmfestival finner sted 26. januar – 4. februar. Totalt vises rundt 250 filmer fra rundt 80 land over ti dager. I år blir det stor norsk deltagelse.

Dragon Awards -Nordens største filmpriser

Ti filmer konkurrerer om prissummen på SEK 400 000 i den nordiske konkurransen. «Håndtering av udøde» med Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Jonas Karlsson, Ruth Vega Fernandez, Bahar Pars og Krister Henriksson foran kamera.  I illegg skal Johanna Pyykkös «Min fantastiske fremmede» konkurrere om prisen.

«Min fantastiske fremmede» er blant de 10 filmene som skal konkurrere om SEK 400 000.

Blant de andre filmene som konkurrerer er «Hypnosen» av Ernst De Geer, med Asta Kamma August, danske «Bastarden» med Mads Mikkelsen og Gustav Lindh, Daniel Espinosas flyktningdrama «Madame Luna» og Isabella Eklöfs «Kalak», som utspiller seg på Grønland og har norske Emil Johnsen og Asta Kamma August i hovedrollene.

Konkurransen inkluderer også Niclas Larssons amerikanske film «Mother, couch», basert på Jerker Virdborgs roman «Mamma i soffa». Der har Ewan McGregor hovedrollen og han kommer også til Gøteborg for å motta Honory Dragon Award, festivalens hederspris.

Benjamin Rees «Ibelin» skal først til Sundance for så konkurrere om Dragon Awards Documentary på SEK 250 000.

Åtte filmer konkurerer om Dragon Awards Documentary, blant dem Benjamin Rees «Ibelin» og Mohamed Jabalys IDFA-prisvinner «Livet er  vakkert» konkurerer om dokumentarprisen på  SEK 250 000.

 

Nordisk ærespris

Den nordiske æresprisen går til danske Sidse Babett Knudsen, stjernen i TV-serien «Borgen».

Andre gjester er «Happy Valley»-skuespiller Sarah Lancashire, Ruben Östlund, Cannes-regissør Thierry Frémaux, Alma Pöysti, Zar Amir Ebrahimi (stjernen i «Holy Spider» har regissert sin egen film, «Tatami») og Lena Endre og William Spetz, som sitter i juryen for den nordiske konkurransen.