Danny Boyle lager ny zombiefilm – «28 Years Later»

Litt over to tiår etter å ha sluppet løs en zombieepidemi, får den moderne skrekkklassikeren «28 dager senere» en ny oppfølger. Kanskje til og med en trilogi med oppfølgere.

Danny Boyle og Alex Garland, regissøren og forfatteren av filmen fra 2002, gjenforenes for «28 år senere», en ny zombie-thriller som forventes å treffe studioer, streamere og andre potensielle kjøpere senere denne uken, skriver The Hollywood Reporter.

Filmen hadde allerede en oppfølging med «28 uker senere», utgitt i 2007. Duoen var kun involvert som utøvende produsenter på den filmen. Nå er håpet å lansere en ny trilogi.

Danny Boyle regisserte og Alex Garland skrev den første filmen, mens de nøyde seg med å produsere den andre. Med paret tilbake for en hel trilogi, er tanken at Garland skal skrive alle tre. Boyle har på sin side bare signert for nummer én-filmen.

The Hollywood Reporter skriver at «28 Years Later» har fått grønt lys, med håp om at den bare blir den første av tre nye filmer.

I «28 Days Later» spiller Cillian Murphy («Oppenheimer») en mann som våkner opp på et sykehus etter å ha vært i koma, og oppdager at hele landet har blitt herjet av en zombie-lignende virusepidemi. I «28 uker senere» får vi følge med på hvordan viruset kommer tilbake til en sikker sone. Hva som skjer 28 år senere er fortsatt ukjent, det samme med en potensiell utgivelsesdato.