David Oyelowo som Bass Reeves i «Lawmen: Bass Reeves».

Suksess for serie om USA sin første svarte sheriff

«Lawmen: Bass Reeves» er en ny originalserie produsert av David Oyelowo og serieskaper Chad Feehan, og produsert av Oscar-nominerte Taylor Sheridan gjør suksess på SkyShowtime.

Den mye omtalte serien i åtte episoder ble lagt ut på tjenesten 18. desember. Nye episoder legges ut for strømming hver uke gjennom hele januar.

Det er den ukjente historien om den mest legendariske sheriffen i det gamle vesten. Lawmen: Bass Reeves følger reisen til Reeves (David Oyelowo) fra en tilværelse som slave til å bli en av de første svarte sheriffene vest for Mississippi. Til tross for at han arresterte over 3000 forbrytere i løpet av karrieren, tynget sheriffstjernen ham, og han slet med den moralske og åndelige prisen familien hans måtte betale.

Til tross for Bass Reeves’ monumentale rolle i historien, forble hans fortelling stort sett ukjent. Han var et offer for systemisk rasisme. Reeves’ historie, som mange andre, ble satt på sidelinjen, og hans bidrag ble marginalisert.

Bass Reeves (1838-1910) var den første svarte U.S. visemarshal vest for Mississippi. Historien om han kan nå strømmes på SkyShowtime.

Å fremstille en historisk skikkelse, spesielt en så gåtefull som Reeves, bød på utfordringer. Med sparsom visuell dokumentasjon tilgjengelig, stolte Oyelowo sterkt på rettsvitneforklaringer og historiske dokumenter for å forstå og legemliggjøre Reeves’ karakter.