Credit: Courtesy of SBIFF / Photographer: Becky Sapp (Wireimage)

Ærespris til Ryan Gosling

Ryan Gosling mottok lørdag Kirk Douglas Award for Excellence in Film.  Dette 16. gangen den prestisjetunge prisen deles ut av Santa Barbara International Film Festival.

«Ryan Gosling har lenge vært en både dramatisk og komisk kraft foran kameraet. I år, takket være hans universelt hyllede, triumferende opptreden som Ken i« Barbie» – en film som virkelig krevde oppmerksomheten til kritikere og filmgjengere rundt om i verden – har han blitt et ekte filmisk kraftsenter,” sier administrerende direktør, Roger Durling.

To ganger Oscar-nominert

Gosling, sett på som en av de mest spennende skuespillerne i denne generasjonen, er en to ganger Oscar-nominert  -for rollene i  i «Half Nelson» og «La La Land».

I løpet av sin karriere som strekker seg over flere tiår, har Gosling i tillegg høstet en rekke utmerkelser, inkludert å vinne en Film Independent Spirit Award, en National Board of Review Award og mer, samt nominasjoner fra BAFTA og Screen Actors Guild.

Han har mottatt anerkjennelse fra en rekke prestisjetunge kritikerforeninger og fremtredende filmfestivaler over hele verden, fra Cannes til Palm Springs til Sundance, og har tidligere blitt anerkjent av SBIFF som årets fremragende utøver i 2017 for sin opptreden i «La La Land», og Cinema Vanguard Award i 2008 for sitt arbeid i «Lars and the Real Girl».

Blant andre titler inkluderer Goslings mangfoldige filmografi anerkjente filmer som Derek Cianfrances «Blue Valentine», Nicolas Winding Refns «Drive», Glenn Ficarra & John Requas «Crazy, Stupid, Love.», Adam McKays «The Big Short» og Denis Villeneuves. «Blade Runner 2049.» Han vil neste gang bli å se i «The Fall Guy», med hovedrollen overfor Emily Blunt og regissert av David Leitch.

Godt selskap

Siden 2006 har den årlige Kirk Douglas Award for Excellence in Film blitt tildelt en livslang bidragsyter til filmen gjennom sitt arbeid foran kamera, bak eller begge deler. Tidligere æresbevisninger er Michelle Yeoh, Martin Scorsese, Hugh Jackman, Dame Judi Dench, Warren Beatty, Jane Fonda, Jessica Lange, Forest Whitaker, Robert De Niro, Michael Douglas, Harrison Ford, Quentin Tarantino, Ed Harris og John Travolta.