Miraklet i Gullspång

Spinnvill dokumentar om to norske søstre blir internasjonal sensasjon – se traileren!

Dokumentaren «Mirakelet i Gullspång» har blitt en internasjonal sensasjon.  Filmen handler om to norske søstre som opplever et mirakel – de treffer en kvinne i Sverige som er prikk lik deres søster som begikk selvmord.

Filmen vant prisen for beste dokumentar under årets Guldbagge-utdeling – Sveriges store filmpris. Den er i ferd med å bli en internasjonal sensasjon.

Etter et tegn fra Gud får to nordnorske søstre til å kjøpe en leilighet i den lille svenske byen Gullspång. Når de tropper opp på eiendomsmeglerkontoret, får de et sjokk. Selgeren av leiligheten er prikk lik søsteren deres, som begikk selvmord 30 år tidligere.

Ikke bare det: hun er født på samme dag, og har vokst opp på andre siden av fjorden til søstrene i Troms. «Filmen begynner som en utrolig familiegjenforening, men tar flere brå vendinger og utvikler seg til en dramatisk fortelling om arv og miljø, familiehemmeligheter og vårt behov for å ha noe å tro på». 

«Miraklet i Gullspång» kommer på kino 2. februar.