«Makta» stakk av med prisen for beste nordiske manus i Gøteborg

Manusforfatterne Johan Fasting, Silje Storstein og Kristin Grue vinner 2024 Nordisk Film & TV Fonds pris for «Makta».

GØTEBORG FILMFESTIVAL: De tre forfatterne av  NRK-serien «Makta», mottok tirsdag den nordiske dramamanusprisen 2024. Dette ble annonsert ved en prisutdeling under Göteborg Film Festivals TV Drama Vision. Prisen er på 200 000 norske kroner og ble delt ut for åttende gang.

I juryens begrunnelse heter det:
«Å velge en vinner fra et mangfoldig utvalg av drama av høy kvalitet har vært både et privilegium og en glede for oss, juryen. De nominerte har vært mangfoldige: fra politikk til menneskelig fortvilelse, fra kjærlighet til en mor til en tragisk katastrofe på havet, fra familier til medarbeidere til venner og fiender. Men serien som fanget oss mest, var den som klarte å omfavne tilsynelatende kjedelige historiske fakta med humor og lekenhet, og som skildret en epoke med politisk historie med alle nyanser av menneskelig idealisme og feil. «Makta» – Power forble lojale mot sin essens av sannhet, løgn og dårlig hukommelse!»