«Dream Scenario» -herlig svart komedie med Nicolas Cage

5
Total vurdering

«Dream Scenario», en original historie som også er skrevet av Kristoffer Borgli med Nicolas Cage i hovederollen som en puslete biologiprofessor begynner å opptre i drømmene til folk.

PÅ KINO FRA 2. FEBRUAR: Kristoffer Borgli fikk internasjonal oppmerksomhet for sin film «Syk pike» som hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Cannes i 2022 i programmet Un Certain Regard.

Dream Scenario | November 22, 2023 (United States) Summary: A hapless family man finds his life turned upside down when millions of strangers suddenly start seeing him in their dreams. When his nighttime appearances take a nightmarish turn, Paul is f... Read all
Countries: United StatesLanguages: English, French

Den vant to Amanda-priser og alle de tre Filmkritikerprisene dette året. Han flyttet selv fra Sarpsborg til Pasadena i California i 2017, for å være nærmere «der det skjer».

Nicolas Cage har lenge vært der det skjer og spilt i en rekke minneverdige filmer («Raising Arizona», «Wild at Heart», «Adjø Las Vegas», «Adaptation» etc.), men også dessverre en lang periode i filmer som ikke har vært verdt å huske særlig lenge. Han hadde en slags comeback i filmen «Pig», som enslig trøffeljeger på jakt etter grisen sin i 2021. Han har erklært at han har vendt det etablerte Hollywood ryggen og heller satser på nye, unge talenter og uavhengige produksjoner.

Det er sjelden å se en slik spennende, leken og original film, som attpåtil er laget av en norsk regissør.

Slik fant disse to hverandre i «Dream Scenario», en original historie som også er skrevet av Kristoffer Borgli, der en puslete biologiprofessor begynner å opptre i drømmene til folk. Først hos sine nærmeste, men ikke hos sin kone, så hos stadig flere i en form for massepsykose. Først passivt til stede, etter hvert svært så aktiv og voldsom i drømmene. Noen tenner også seksuelt på hans aktivitet i drømmene og forsøker å realisere dette i virkeligheten.

Svart komedie

Oppmerksomheten han får er vanskelig å takle og egentlig vil han bare fullføre et bokprosjekt han har drømt om lenge. Dette trues av en tidligere kollega, som gjennomfører hans idé. Andre ser muligheten til å kommersialisere den oppmerksomheten han har fått, men utviklingen av de kollektive drømmene blir så mørke og truende at hans bevegelsesfrihet begrenses i det virkelige liv – til hans store frustrasjon. Kanskje ligger løsningen i at han kan flykte i sine egne drømmer?

Denne svarte komedien har allerede fått mye oppmerksomhet og Nicolas Cage har fått en nominasjon til Golden Globe for sin rolletolkning. Han har for øvrig også vært med å produsere filmen, som hadde premiere i Toronto i fjor høst. Det er sjelden å se en slik spennende, leken og original film, som attpåtil er laget av en norsk regissør!

5
Total vurdering