Foto: Carolina Romare

Ny krimserie med «Broen»-skuespiller Sofia Helin er salgssuksess i Gøteborg

«Sanningen», det nye krimdramaet fra «Broen»-manusforfatter Camilla Ahlgren med Sofia Helin i hovedrollen er etterspurt på  på Gøteborg Film Festival TV Drama Vision.

GØTEBORG FILMFESTIVAL: Serien er skrevet av Ahlgren sammen med Martin Asphaug og Alex Haridi. Den seksdelte serien har Helin (Broen, Lust, Atlantic Crossing) og Hedda Stiernstedt (Wallander, Beforeigners) i rollene og er en samproduksjon mellom TV4, Film i Skåne og Filmlance, i samarbeid med  tyske ZDF. I løet av de føste dagen er serien solgt til tv-kanaler i Europa, USA og Australia.

I «Fallen» har Helin rollen som Iris Broman – den nye lederen av Kalla Fall, en gruppe som løser kalde saker i Malmø. På grunn av en tragedie har flyttet fra Stockholm ned til d Ystad, hvor hun bor i halvsøsteren Kattis’ ( Stiernstedt) hus ved sjøen. Men når Iris kommer til Skåne, blir en kald sak aktuelt igjen og alt snus på hodet, og flettes sammen livene til flere karakterer.

Camilla Ahlgren sier i ne pressemelding «Siden 2017 da vi begynte å utvikle Sanningen, har reisen vår vært intet mindre enn ekstraordinær, og det har vært fantastisk å samarbeide med Sofia Helin og Filmlance igjen. Det er bekreftende å se serien finne sitt publikum, og jeg er stolt over at folk over hele verden nå vil kunne se den også.»