Netflix overtar filmer og serier fra kriserammede Viaplay

5 kritikerroste Viaplay-originaler har nå flyttet til Netflix. Blant dem deres norske suksess «Pørni» med og av Henriette Steenstrup. Tre sesonger finner du på Netflix.

Det er krise hos Viaplay og de har vært nødt til å selge unna  for å holde hodet over vann. Amy Deasismont-serien «Thunder in My Heart» er også blant titlene som har funnet et nytt hjem. Amy Deasimont spiller en ung kvinne som sammen med vennene sine prøver å navigere gjennom voksenlivet.

Også den svenske storsatsingen «Ronja Røverdatter», en Viaplay-produksjon, får premiere på Netflix i stedet.

Amy Deasismont i dramaserien «Thunder in My Heart».

Ellers disse flyttet  til Netflix:

«Suedi» (2021) er komedien om Mahmod som mest av alt ønsker å bli sett på som svensk. Når han finner en haug med penger, ser han sjansen til å kjøpe seg et Svensson-liv. Kardo Razzazi spiller hovedrollen og Suzanne Reuter i en birolle.

«Orca» (2020) er Josephine Bornebuschs drama, som ble filmet i begynnelsen av koronapandemien og foregår i stor grad på dataskjermer– skildrer mennesker som møter ufrivillig isolasjon.

«Love me» (2019) – Bornebusch står også bak denne kritikerroste og emosjonelle dramakomedien om tre generasjoner som tar for seg livets opp- og nedturer som kjærlighet og sorg. Den første sesongen på seks episoder er nå tilgjengelig på Netflix.

Netflix ser ut til å ha blitt noe av en redningsmann i behov for strømmetjenester og filmselskaper som trenger raske penger. Serier fra HBO og Warner Bros, som «Band of Brothers», «True Blood» – og snart også «Sex and the City» blir å se på Netflix.