Foto: Vegard Steiro Amunden

«Wisting» er tilbake som årets påskekrim på Viaplay

Påsken betyr krim og Viaplay byr igjen på en ny sesong med seersuksessen med Sven Nordin hovedrollen som William Wisting. Serien har vært en av den plagede strømmekanalens største suksesser. Nå kommer fjerde sesong.

Den fjerde sesongen kommer  24. mars med perfekt timing for påskeferien. Dette er også den første sesongen i serien som er originalskrevet, men basert på karakterene fra Wisting-universet til Jørn Lier Horst. Hovedforfatter er Vegard Steiro Amunden, og Henrik Georgsson (Broen) har stått for regi.

I den nye sesongen er vi tilbake i Larvik en tilsynelatende idyllisk sommerkveld hos familien Greenwood. Men morgenen etter blir en hotellansatt funnet drept, og seks år gamle Clifford Greenwood er sporløst forsvunnet.

Sven Nordin har også blitt applaudert for sin tolking av karakteren som er skapt av krimforfatter Norge er kanskje det eneste landet i verden med påskekrim, men nordisk krim og Wisting har gjort stor suksess på tvers av landegrensene. Sven Nordin har også blitt applaudert for sin tolking av karakteren som er skapt av krimforfatter Jørn Lier Horst.

Foto: Vegard Steiro Amunden

Løsepengekrav og kryptiske meldinger

I den nye sesongen er vi tilbake i Larvik en tilsynelatende idyllisk sommerkveld hos familien Greenwood. Men morgenen etter blir en hotellansatt funnet drept, og seks år gamle Clifford Greenwood er sporløst forsvunnet.

Familien mottar et løsepengekrav og kryptiske meldinger fra kidnapperen, og når familiehemmeligheter avdekkes mistenker Wisting at det kan ligge et personlig motiv bak forsvinningen. Det legges også et enormt internasjonalt press på Wisting og teamet for å løse mordet, samt finne den britiske gutten før det er for sent.

Sven Nordin forteller at den nye sesongen byr på både action, krim og mange overraskende plottvister.

– Jeg synes Wisting har elementene en god krimserie skal ha. Både med en krimgåte som skal løses og plottvister underveis, men også en dimensjon av menneskelighet og emosjoner mellom karakterene som jeg mener er unikt for Wisting. Det handler om mer enn å bare fange skurkene, men viser også livet utenfor etterforskningen, som ikke alltid går opp med suksessfaktoren som ligger å løse en sak, sier Sven Nordin.

Det er også flere velkjente norske stjerner på rollelisten som Mads Ousdal, Thea Green Lundberg, Andrea Bræin Hovig, Mads Sjøgård Pettersen, Fredrik Stenberg D-S, Evelyn Rasmussen Osazuwa, Lars Berge og Ellen Bendu.