Robert og Trude Steen (foreldre til Mats "Ibelin" Steen), regissør Benjamin Ree og animatør Rasmus Tukia. Foto: Ines Kjelbye.

Nordisk dokumentarfilmpris til «Ibelin» i Gøteborg

For første gang noensinne har en norsk doumentar vunnet filmprisen Dragon Award Best Nordic Documentary i Gøteborg. Vinneren er den allerede svært prisbelønte Ibelin, om gameren Mats «Ibelin» Steen.

Det var åtte nominerte nordiske dokumentarfilmer til Dragon Award Best Nordic Documentary i Gøteborg, inkludert den norske IDFA-vinneren «Livet er vakkert» av Mohamed Jabaly. I tilegg til æren og oppmerksomheten ved prisen, mottar prisvinnerne bak Ibelin en verdisjekk fra postproduksjonsselskapet Edisen til en verdi av 250.000 svenske kroner.

-Med «Ibelin» har regissør Benjamin Ree laget en unik dokumentarfilm som viser seg å treffe og røre publikum – og filmprisjuryer – over hele verden. Nå også på den viktige filmfestivalen i Gøteborg, som er Nordens største. Det viser at historien om Mats Steen og hans rike liv som avataren «Ibelin» i World of Warcraft – fortalt på særegent og kreativt vis av Benjamin Ree – treffer alle som ser den og gjør at filmen kommer til å ha et langt liv både i Norge og resten av verden, sier Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt.