Apples spionthriller til 200 millioner dollar flopper på kino

«Argylle», Apple Studios spionthriller til 200 millioner dollar, opplevde en nedslående premierehelg og spilte inn bare 18 millioner dollar i åpningshelgen.

I Norge havnet den på fjerdeplass på Kinotoppen, med litt over fem tusen solgte billetter. Her hjmme er det fremdeles «Bukkene Bruse på badeland» som regjerer. Filmen ble sett av over nu tusen i helgen og er så lant sett av 310 000. Den etterfølges av «Wonka» og «Konvoi» som så angt er sett av henholdsvis 252 901 og 241 286 siden premieren.

Til tross for dette imponerende ensemblet, mottok«Argylle» lunkne anmeldelser med en 35 % Rotten Tomatoes-score og en C CinemaScore. Her hos oss på Cinema måtte den nøye seg med karakteren 2. Filmen, regissert av Matthew Vaughn, kan skilte med en stjernespekket rollebesetning, deriblant Bryce Dallas Howard, Sam Rockwell og Henry Cavill.

Siden oppstarten i 2019 har Apple Studios gjort seg bemerket i filmindustrien, blant annet med en Oscar for beste film med «CODA» i 2021. «Argylle» markerer imidlertid et avvik fra denne suksesshistorien. Filmen var ment å kickstarte en ny franchise, men klarte ikke å oppnå den nødvendige trekkraften, til tross for reklamemateriell som antydet popsuperstjernen Taylor Swifts involvering.

Mens «Argylle» slet, fortsetter andre filmer som «Wonka» og «Mean Girls› å gjøre det bra både i USA og Norge. Oscar-utfordrerne «American Fiction» og «Poor Things» appellerte også til publikum, og demonstrerte at interessen for filmopplevelser fortsatt er sterk.

Til tross for skuffelsen over «Argylle», har Apple Studios levert en imponerende rekke store filmer de siste månedene – inkludert Martin Scorseses «Killers of the Flower Moon» og Ridley Scotts «Napoleon». Begge filmene har blitt hyllet av kritikerne, selv om de kanskje ikke har oppnådd en fantastisk lønnsomhet.