Ida Sagmo Tvedte og Ingvild H. Rishøi står bak det som skal bli den store julefilmen 2025. (Foto: Daniel McStay)

Disse skal lage julefilmen 2025

Torsdag 8. februar starter innspillingen av «Stargate – en julefortelling» som skal bli den store julefilmen i 2025.

Filmen er basert på Ingvild H. Rishøis bestselger fra 2021, og på rollelisten står bl.a. Jan Gunnar Røise og Bartek Kaminski mens Ida Sagmo Tvedte skal stå for regien.

Ida Sagmo Tvedte har også skrevet manus sammen med Ingvild H. Rishøi. Sagmo Tvedte har stått bak mange av NRKs suksesser for barn og unge de siste årene og har vunnet en rekke priser. «Stargate – en julefortelling» blir hennes spillefilmdebut.

Ingvild H. Rishøis  roman Stargate – en julefortelling fikk nærmest panegyriske anmeldelser  da den utkom i 2021. Den kritikerroste boka ble lansert i Norge, Danmark og Sverige samtidig, gikk rett inn på bestselgerlistene og er solgt til 15 land, inkludert store territorier som Spania, Frankrike, Tyskland og USA.

Filmens fortelling bæres av søstrene Ronja og Melissa, spilt av henholdsvis Luiza Idrizi (9 år) og Anna Drakopoulou Sverrirdottir (15 år) – og deres far, spilt av Bartek Kaminski (Ambassadøren, Vikingane).

Ronja bor på Tøyen i Oslo sammen med faren og storesøsteren Melissa. Høytiden er rett rundt hjørnet og pappa er arbeidsløs, igjen. Når Ronja hjelper ham å få jobb som juletreselger på torget ser det ut til at lykken har snudd.

I et kort øyeblikk er kjøleskapet fullt og den kjærlige pappaen deres lukter granbar i stedet for øl. Men så fort han får penger mellom hendene blir fristelsene som lurer på den lokale Stargate-puben for store. Og nok en gang tvinges jentene til å klare seg selv. Ronja er en drømmer, som sin far, og bruker sin livlige fantasi som både et skjold og en flukt. Mest av alt fantaserer hun om å bo sammen med søsteren på en hytte langt inne i skogen.

«Stargate – en julefortelling» får kinopremiere julen 2025.