Isabelle Huppert: «Fiksjon er like viktig som å spise, drikke og sove»

Den franske stjernen på filmfestivalen i Gøteborg og i forbindelse med det romantiske dramaet «Sidonie in Japan» – en «kort møte»-film der hun spiller en forfatter på en bokturné i Japan. Cinemas kollega i Filmtopp.se møtte den franske stjernen.

GØTEBORG FILMFESTIVAL: Der møter hun sin lokale forlegger for første gang, mens hennes døde ektemann minner seg selv i form av et spøkelse. Det er morsomt, vakkert og romantisk. I løpet av sin pressetur beskriver Sidonie følelser av ensomhet, og Huppert kjdenenr seg igjen fra sine egen presseturer.

– Ja, selvfølgelig, men det er ikke nødvendigvis trist å føle seg alene. Det kan tvert imot være fortryllende. Sidonie har blandede følelser for dette. Jeg liker at hun i begynnelsen av filmen kommer sent på flyplassen og håper å gå glipp av flyet, men så er det flere timer forsinket og hun må reise uansett.

LES INTERVJUET HER:  “Många skådespelare är orädda“